Big Brother

Haha, jag dör!
Sitter och kollar om på alla Big Brother-avsnitt, har kollat sen igår och jag är redan på avsnitt 14, snacka om att inte ha något liv ;) Så är det om man har ont och har tråkigt.. Lär ju sitta hela kvällen nu och titta, Hanna Widerstedt är ju helt klart grymmast!! Jimmy också för den delen! 
/Amanda
 

Svacka.. ♥

Har verkligen fått en svacka nu efter Gallant's bortgång :( Kollar bilder varje kväll och bara tänker på honom. Saknar han så otroligt mycket och skulle gjort allt för att få tillbaka honom. Min fina Gallant ♥
Här får ni dom bästa bilderna a la Gallant Business ♥
Matte, du rör inte mun mule!
/Amanda

Lite saker som ni kanske inte visste om Gallant

  • Han var tacksam för allt, han har inte haft det så lätt i sitt liv så han tackar verkligen om man så bara drar ett borsttag på honom!
  • Det bästa Gallant visste var att galoppera allt vad han kan i skogen!
  • Gallant var väldigt svårfödd.
  • Gallant har varit min favorit sedan 2007! ♥
  • Han åt plommon och spottade ut kärnan, så sööt!
/amanda
 

Bamba 31'a juli

Red både ut och i paddocken idag.
 
Kände mig ganska bra i ryggen idag så red lite, byte om i sista sekund. Skrittade fram en lite sväng på asfalt och sedan gick jag in i paddocken. Försökte jobba igenom henne, men hon gick bara emot handen hela tiden. Blev lite sur och sa till henne lite så blev det bättre, jobbade på bra sen. Vi har verkligen en lång bit kvar innan det blir bra. 
Travade henne sen, mycket volter och voltbyten. Här var det samma sak, emot handen hela tiden och tjafsade. Kanske var det för att jag fortfarande har lite ont i ryggen och nacken och fick rida på ett annat sätt för att det inte skulle göra ont, så jag sänkte kraven lite och gick sedan över till galopp. 
Hon var fin i början, bra power i galoppen och en härlig känsla - i typ två varv på volten ;) Sedan började hon dra iväg och tjaffsa emot hela tiden, skulle inte böja sig och var allmänt starkt och jobbig. Jag blev så less på det och red ut i skogen istället. 
Skuttade över lite granar och det var jättehärligt, mycket roligare än i paddocken idag. Galopperade av henne och sedan gick jag hem igen, tog av henne alla saker och tog ut henne. Bamba ♥
/Amanda

Svar på kommentar

Hej! Håller värkligen inte med dig!! Som om du är så jäkla bra?
 
-
Fick denna kommentaren, och jag var bara tvungen att svara på den så att du får se den som skrev den.
 
Jag har aldrig tävlat och jag är absolut inte bäst, men OS, det är lixom Olympiska spelen. Jag menar att det är också väldigt många som rider riktigt bra. Jag har aldrig sagt att jag rider bättre än dom? Men det är ju trotts allt OS!
 

-


Besviken

Satt och kollade på fälttävlan, hoppningen då och är väldigt besviken på det. Det är endå OS och att rida så som vissa gör skulle inte tävla den höjden, det var ingen vacker syn att titta på det. Vissa kom inte ens ner i sadlen, kom fel på varje hinder. Det var speciellt en, han stod upp hela tiden, kom fel på varje hinder och rev nästan alla hinder. Jag tycker personligen att det är synd om hästen, om hästen har svårt att hitta avstånd kan man ju försöka hjälpa hästen så gott man kan. Inte bara flänga runt, är det OS borde man ju kunna lite i alla fall. 
/Amanda
 

Godmorgon på er!

Idag är jag inte alls på humör utav en sak som hände igår.. Idag har jag fortfarande ont i nacken, så vi får se hur det blir med ridning idag. Får kanske longera eller släppa henne lös i paddocken. Nu ska jag i alla fall försöka hoppa in i duschen, ha det bra idag! /Amanda


Untitled Video


Godnatt


*Duktig*

Har skrivit över 400 inlägg, känner mig ganska duktig! 
Kom ihåg när jag skrev 10 + inlägg varje dag, jobbigt värre :)
/Amanda

Olycksdrabbad

Ja några av dom senaste gångerna jag har flögit av så har jag skadat mig. Tex. förra sommaren skadade jag mig två gånger. Första var när jag red en häst vid namn Lilla Kät, flög av efter ett hinder. Aj, min svankota säger jag. Hade ont i ca. en vecka efter det. 
Sedan andra gången tog det ännu värre åt min svanskota, så mycket värre så att jag spräckte den. Aj i över tre veckor, kan säga att jag saknade ridningen ♥ Jag har fortfarande ont i ryggen då och då efter det. 
Såklart från denna sommaren till årets sommar har man väll flögit av, men inte skada mig direkt.  Denna sommaren har jag också skadat mig två gånger, först på Bamba för några veckor sedan. Då flög jag in i granen och fick världens smäll och världens blåmärke på låret, AJ!
Sedan idag, ja som ni antagligen har läst om, och idag fick ryggen, nacken, huvudet och höften sig en rejäl smäll, det gör ont att gå just nu :(
Undra vad som händer härnäst? 
Btw, idag var det en speciell avramling. Det var min 100'ade. Nu taggar vi 200! :)
/Amanda

Jaffa 30'e juli

Hoppade idag. 
När jag värmde upp i traven var det som att sitta på en sten som rörde sig kanske en meter i timmen. Skänkeldöd och otroligt stel, efter lite tjafs om vem som skulle bestämma vann jag och hon gick lite mer framåt. Efter några minuters jogging var hon ovanligt fin, inte alls stark och började arbeta lite, gick sen över till galopp. 
Det var samma sak i galoppen, i början var hon en sten, sedan blev hon allt mer mjukare och famförallt mer arbetsvillig. Satte mig sedan ner och gjorde lite allt möjligt, volter, galoppombyten, öka, minska osv. Checkade lite, hade 0,5 mm längre sporrar idag så fick tänka lite. Brukar alltid ha 1,5cm, som jag tycker är aldeles lagom (oftast), men idag tog jag 20 mm. Nådde om henne otroligt mycket bättre, fick även snurra stigläderna, sen skulle hon inte komma undan ;)
Började sedan hoppa lite, körde lite större direkt, brukar alltid annars hoppa fram på sockerbitar, men jag känner mig väldigt säker på Jaffa nu så jag började på ca. 70 - 80 cm. Den höjden brukar jag hoppa Jaffa, känns väldigt lagom. Lite kråkhopp då och då, men jag börjar hitta knapparna mer och mer. 
Nu börjar jag känna om vi kommer rätt eller fel, nu är det bara lära mig veta hur jag ska fixa så vi kommer rätt. Jag har i alla fall kommit en bit på vägen!
Det sköna med Jaffa är att hon hoppar i alla lägen, verkligen alla! Om hon river blir hon sur, så hon gör verkligen allt för att inte riva. 
 
Tränade sen lite snäva svängar och att hålla galoppen igenom svängen, det finns ett problem. Jaffa är så svår att bromsa efter hinder, så efter hinderna någon gång svängde jag in henne i staketet så hon skulle lyssna och det hjälpte ;)
Vet ni vad jag lyckades med sen?
Jo vi kom på ett hinder, Jaffa laddar som tusan. Drar ut tyglarna ur handen på mig, drar ner huvudet direkt efter hindret och bockar av mig. Så nu sitter jag här hemma med ryggont, nackond och huvudvärk, najjjs! :D
Hoppade lite sen och jag var berädd nu, hon försökte några gånger igen, men jag hann säga till, sen slutade hon med det, jag blev lite arg.
Vill ni att jag ska skriva sånahär utverderingar på varje ridpass?
/Amanda

Hej

Förlåt, har verkligen inget motivation, inget att skriva om. Kan ni inte komma med förslag? Skulle vara riktigt snällt!
Aja idag har jag lyckats igen. Hoppade ju jaffa idag ( kommer i ett inlägg senare). 
Ha det bra sålänge !
/Amanda

-


-

/Amanda

Goddag!

Har precis varit ute en lång runda med Lilleman och busat lite. Precis en hund i sättet som Lillis skulle jag vilja ha. Så mysig är han!
Men nu vet jag inte alls vad jag ska göra, Hanna var tvungen innan att gå pga. lie olika anledningar :(. Men jag får väll sätta på tv'n och mysa med Lillis. Sen ikväll ska jag hem och hämta ridkläder, sen ska jag bara slappa! SÅHÄR skönt.
Nej inlägg kommer idag, så håll utkik! :D
Ha det bra!
/Amanda
 

Halojj!

Tänktebara säga att jag lever och att jag inte kommer hinna blogga så mycket nu det sista på sommarlovet. Måste faktiskt erkänna att jag saknar dom gamlarutinerna och att jag faktiskt vill tillbaka lite till skolan. Inte för att jag vill ha läxor och spdant, utan för att jag vill stiga upp på morgonen, gå i skolan och sen hitta den gamla rutinen. För det andra hoppas jag att vi har ett bättre schema iår .. ;)
Inatt har jag och Hanna somvit över, myst lite med Lilleman och haft allmänt kul. Så imorgon kanske hon ska med mig till stallet och fota, för jag tänkte hoppa Jaffa litegranna. Det var längesen jag gjorde det. Ska nog bara sätta upp en oxer och två räcken. Så det kan bli en liten bana i alla fall!
Idag tänkte jag nu äte frukost eftersom jag inte gjort det än, sedan ska jag ut med lilleman en lång runda, det är så skönt att gå, tänkte gå där jag brukar rida Bamba och busa lite.
Kommer updatera er senare, ha det bra!
Greta får stå för bilden, haha! ;)
/Amanda

Goddag!

Har precis varit ute en runda med Sally, nu ligger hon i solen och njuter, även om hon var världens bambepäls ;).
Idag blir nog bara en vara-hemma-och-ha-tråkigt-dag. Ska se ifall jag kan fylla bloggen med lite inlägg, ska bara komma på några!. Ska även försöka skriva klart gästbloggningen hos Johanna Grant, så den blir klar någon gång.
Ha det bra!
Fiiiina Bamba ♥

Ankor

Ska berätta en sak nu... ;)
När jag är med syrran vid vattnet kommern alltid ankorna och vill ha mat, och dom har alltid med sig det också, haha. Så dom typ kommer jättenära, äter ur handen osv - så söta!
Jag fick ingen bild när dom äter ur handen, men lite andra. Det är minst 10 st som alltid kommer, och jag har döpt en till Greta! Haha, bara  för den verkar vara gammal och är väldigt hes, min favorit! :D
Här har ni henne/honom, Greta! ;)
Igen ... ;)

Bildbomb från tävlingen igår


Jag är tillbaka!

Förlåt, internetet på mobilen tog slut, jag har verkligen haft det skönt på bloggpausen. 
Tänkte varna er redan nu, den 3'e augusti åker jag utomlands en vecka, bara så ni vet, kommer inte updatera!

'
Skriver lite om dagarna:
Fredag - Red Bamba först, markarbete. Hon var verkligen superfin! Galoppen går bara framåt och framåt varje ridpass. Hon är riktigt rolig att rida nu! 
Senare red jag Jaffa, en tur i skogen. Hon var kul att rida, men min stövel gick sönder :'(
 
Lördag- Red bara Bamba, uteritt och det var hur härligt som helst! Sen slappade jag resten av dagen.
 
Söndag - Red Jaffa först, skogsritt. Hoppade lite stockar och hade verkligen superkul!
Sedan Bambas tur, blev markarbete för hennes del. Lite galoppombyten, flyttningar och övergångar. Superfin i galoppen idag med + traven, äntligen verkar det släppa i traven! :)
 
Måndag - Var med Jossan & Agnes! Det var superkul, sen kom syrran och hämtade mig och jag sov hos henne!
 
Tisdag - Ute på sjön, vi matade ankor, jag slappade på sjön och i båten!
Chill på HÖG NIVÅ! ;)
På kvällen var vi ute en sväng igen på sjön och fiskade !
 
Onsdag - HÄSTSKÖTARE!
Bamba debuterade LB, ett ner, 5'a i LC! :D
 
Bilder kommer!

 

Dagens planer!

Idag ska jag va med jossan, vet inte riktigt vad vi ska göra, haha ! ;) Sen ska jag till syrran och vara där. Ska sova hos dom någon natt, kuul! Så imorgon ska jag verkligen inte göra någotting, hoppas dom kan åka ut med båten, har inte åkt i deras nya, hihi (a). Aja ha en bra dag!! :D Förlåt kan inte ladda upp bilder, men ni får stå ut. :(


Ridit

Har ridit två hästar idag. Bam dressyr och hon var superfin! Tror verkligen på den ponnyn <3 Red ut jaffa och hade en lång go runda med lite skratt också ;)


Veckans planer

Lördag: Rida Bamba, ska rida markarbete på henne, lite galopparbete, stärkande övningar osv. Träna lite byten och övergångar, mjuk i handen osv. 
Söndag: Rida ut en lugn tur i skogen, lite av allt.
Måndag: Vet inte vad jag ska göra, ska kanske rida Jaffa, får se! :)
Tisdag: Vet inte alls vad jag ska göra. Skritta ut Bamba.
Onsdag: Ska vara hästskötare, BAMBA SKA DEBUTERA L:B MED SIN ÄGARE !! :D
Torsdag:  Ingen aning, haha :)
Fredag: Ska nog rida Bam
Lördag: Bamba
Söndag: Bamba
 

Dagens tråkighet

Min stövel har gått sönder :'(


Dagens planer!

Idag ska jag först fixa pass, sedan ska jag va med Jossan! :D Först ska jag kolla när hon rider, kanske även fota, får se vad hon vill. Sen ska hon med mig till Jaffa, ska fjäska lite om hon kan klicka lite kort, så får ni lite nytt här. 
Förästen ska jag inte vara hemma nu på en vecka, så därför kommer det inte komma några vidare texter eller något, utan mest bilder och sånt, bara så ni vet. Men ska rida en hel del denna veckan som kommer, så har en del att skriva om när jag kommer hem! :D
Ha en bra dag!

Euw, vad kan dethär vara? :s

Sally ♥

 

Satsa eller inte

Jag har tidigare blivit uthängt för att jag bloggat, inget jag vill igen, därför har jag tagit det väldigt försiktigt. Det är inte kul när många retar en för det, kallar en 08'a, fjortis osv.
Jag känner att jag har blivit ganska stark av det, känner att jag kanske vågar ta denna bloggen till nästa steg, eller hur man nu ska förklara. Så jag funderar, ska jag lägga ner ännu mer tid på bloggen, så den kanske blir ännu lite bättre och lockar ännu lite mer läsare. Det skulle nog vara roligare för både mig och er, mer disskutioner osv. Tror det skulle kunna motivera mig. 
Men sen kommer jag till frågan, om det blir som igen, stänger jag bloggen, för jag klarar inte det igen. Jag är ingen stark människa, hur mycket jag än vill bli det. Jag har inte 100% självförtroende, men jag har varit på noll innan. Innan vågade jag inte ens bära kläder som jag gillade. Utan kollade på vad alla andra hade, var galet avundsjuk på dom som var som dom var och gjorde och sa precis som dom ville. Dom var verkligen förebilder för mig, men nu är jag påväg. Jag tror mycket mer på mig nu än innan, tack alla som hjälpt & stöttat mig, ni är guld värda! ♥
 
Inte mer tjat om det, vad tycker ni? 
 

Ni ska veta vad era kommentarer värmer, känner mig alltid ett steg närmare när jag får dom.
 
Den här hästen gav mig det jag behövde, skinn på näsan - men bara inom hästvärlden. Jag är glad och jag har fortfarande kvar det, i hästvärlden vågar jag. Det är just nu bara det andra som fattas, men jag är påväg. 
Tack  ♥

Jag är med och tävlar!

HÄR!

Dagens låt

 

Dagens planer

Idag vet jag inte heller vad jag ska göra, ska försöka städa klart rummet. Ska ta lite bilder på Sally tror jag, skulle behöva lite bilder på henne, behöver även lite nya bilder till bloggen. Så det kanske blir lite nytt här! :)
Ska försöka skriva lite inlägg på bloggen, så det blir jämn & bra updatering här, hoppas det gillas! 
Ha en bra dag! 
Saknar hästen min , det går inte beskriva! ♥

Godnatt!

Myser ner i sängen, dejtar kudden och kollar på världens bästa film! The Town, alla borde se den. Sjukligt bra!
Ses imorgon, godnatt!
Inte bara för att huvudpersonen är galet snygg ;)

Alla är med!

Alla är med på--> denhär <-- tävlingen om en ihopfällbar vattenhink!! :D

CHRIS BROWN ♥

Finns ingen som sjunger som han, han är grym! ♥
 

Bloggtips!

Tänkte tipsa om en av mina bästa kompis blogg! 
Den hittar ni HÄR!
Hanna som hon nu heter, skriver om sin vardag, lite tips och om sin übersöta ponny Poccan. En blogg jag tycker alla borde läsa! :D
 

18'e juli

Idag har jag och mamma varit i värnamo och shoppat lite, har blivit så kräsen nu. Gillar inte alls modet, antingen känns det tantigt eller så känns det för naket, haha så jag har lite problem. Eftersom jag inte har den smala kroppen, eller hur man nu ska säga, kruvor är kanske ett bättre namn? Haha! Så blir det helt fel. Men hittade lite linnen, även mitt nya favoritklädersplagg! ;)
Kläder från H&M:
Ursäkta, bilderna är inte så bra.. ;)
 
 
Sen byxor från Trendhouse
 
Hög midja, som jag älskar!
Sedan ett par shorts från JC
Tillslut, mitt nya favoritlinne! Hatar igentligen färgerna tillsammans, men älskar linnet. Så speciellt endå! :)
Köpte även en mascara, som fick hänga med i mitt mascara-gäng! ;)
Har aldrig provat den innan, ska bli kul och testa! såg att den ger långa ögonfransar, mina är korta, så kan behövas! :)
'
Sedan köpte jag 2 filmer!
Blood Diamond
Även den bästa filmen i världen! The Town ♥
/Amanda

Förlåt

Förlåt för den riktigt kassa uppdateringen! Det kommer, ska bara ut och gå en runda med mamma och Sally! :)


HISS!

Tänkte hissa pikén från Ginas Falsterbo Horse Show - kollektion!
För det första är den ruskigt snygg och i dom färgerna jag gillar mest, alltså rött - blått - vitt. Så lättmatchad och den säljer nog bra bara utav det  ;).
För det andra är det sjukligt bekväm! Den sitter perfekt på mig och det är riktigt skön att rida i. Lagom lång och lagom lång i armen också, sitter inte tajt runt halsen utan är lagom. Skulle gärna köpa några mer. ;)
 

Onsdag!

Idag har jag inte en aning vad jag ska göra, ska bara vara hemma i alla fall! :) Tror jag ska ta mig tid och gå en lång runda med Sally, alltså våran vovve. Den är typ 5-6 km, men vi får se hur pigga mina ben är ;). Sen ska jag plucka iordning på tummet och göra lite fint, mamma kommer svinna , för isåfall är det första gången jag städar självmant! Nu ska jag in i duchen, ha det gött! /Amanda


Smider planer

Om det blir som jag vill flyr jag iväg hela sommaren 2013, kommer bli helt sjukt bra. Det är verkligen något jag vill!!! ♥ Tänkt vad coolt, kommer utvecklas inom detta så mycket. Åh, vill att sommaren nästa år ska komma NU! Skita i 9'an och börja ,,, istället, hade levt så bra då ! ♥
Nu blev ni allt nyfikna! ;)

En tanke

Jag är inte den människan som ber andra läsa min blogg, alltså tvingar dom. Den enda sidan jag länkar min blogg är DV, men jag tvingar INGEN att läsa min blogg! Blir förbannad när någon skriver till mig - varför läser inte du min blogg?. Kanske för att jag inte tycker den är bra? Jag läser alla mina kompisars bloggar, för jag vill, jag tycker det är kul så om någon kompis har så kikar jag alltid in då & då! 
Men jag tycker inte man ska tvinga någon att läsa en blogg, gillar man den så gör man. Gör man inte det så gör man inte, det är bara att acceptera! 
Inget med bilden att göra!

Min åsikt om galopp

Jag har aldrig varit varken för eller emot galopp, utan något där mittemellan. Men nu har man ju hört lite, och jag har faktiskt börjat bli lite intresserad. Alla säger att dom bara slår och slår hästarna, dom knuffar och rider urkasst. Men så är det verkligen inte! Inom galopp är reglerna stränga och det är inte alls som det står ovan. 
Man får max använda spöt 3 gånger, annars blir det böter. Knuffar man blir det böter. Resten får dom inte slå hästarna, utan dom viftar bara. Hästarna är så adrenalinpumpade så dom känner inte lika väl som vanligt. Det är som med oss människor, vi känner det mycket mer om vi är avslappnade, när vi spänner gör det inte lika ont. Det är samma med hästar!
Inte för att jag är med att  slå hästar, men jag ville bara säga att det är inte lika farligt som alla tror. Stränga regler! 
 

Förklarar dagens ridtur med bilder, helt underbart!! ♥

Lägger upp lite bilder som
Förklarar dagens ridtur :DS&aring; fint &lt;3Maaan&lt;3S&ouml;t ponnii &lt;3&lt;3
Galopp!!Galoppp!!!:D
På dom två sista bilderna galopperade jag och det var verkligen helt underbart! Kändes som milslånga vägar! ♥

HISS!

Tänkte ta och hissa Schockemöhle's stövelstrumpor!
Köpte dom på FHS och jag är verkligen supernöjd! Dom säljs i 3-pack, svarta, bruna och mörkblåa. Mina favoriter är ju helt klart dom bruna, så snygga men det är ju alla ;).
Dom är riktigt bekväma att gå i, tunna och dragkedjan fastnar inte i sockarna. Dom är mer hållbara än vanliga stövelstrumpor från tex. Kingsland!  Dom är hala att rida i om man inte har stövlar, så det rekomenderas inte ;) Så för er som ska köpa nya stövelstrumpor - köp domhär! Dom är så värda priset!
/Amanda

Dagens planer

Ska rida Bamba idag, idag blev det ju paddocken så blir en tur i skogen idag! Ska galoppera längs en lång åker som säkert är närmare 2 km! Fort ska det gå .. ;)
Sen vet jag inte alls vad jag ska göra, ska klippa gräset. Måste verkligen tjäna pengar till hjälmen!♥
Sedan ska jag göra ett hiss-inlägg. Ni ska få se, skriver antingen om en sak eller båda, men båda kommer inte idag! :)
Ha det bra idag!
Äkta Bam-öron ♥

Svar på kommentar

Betalar du dina saker själv? Eller får du allt? Du verkar ha en del, du har alltid whitakerridbyxor och tretorn, både marinblåa och svarta. Men såg dig på pinstpokalen, om du red La Bamba! Var det du? Du red riktigt bra, ponnin var riktigt söt, kan du inte berätta lite om den? Hoppade som tusan, beklagar din travares bortgång. Kämpa vidare, du kommer gå långt. Det vet jag, det är inte många som rider så mjukt som du! Din sits är verkligen to die for. Go girl, win the world! Ha det bra, Kim!
''
En lite rolig kommentar, så tänkte svara på den... :)
 
Jag betalar det mesta själv, så som schabrak, saker till hästen och de andra ''onödiga sakerna''. Hjälmen och västen har jag fått, som bas lixom. Sen om jag vill ha en finare hjälm, en annan ridväst när jag har en annan som passar betalar mamma någon peng men annars betalar jag allt själv. Så nej jag får inte allt, som Gallants träns fick jag det mörkbruna och det svarta fick jag med Gallant. Så jag tänker på att dom dyra sakerna så som träns och så köper inte jag själv. Sen har jag köpte jag stigläder, stigbyglar, sadelgjord och brösta själv, även bett osv. Köpte allt resten själv så som borstar, schabrak, skydd, huvor osv. 
Nej jag fick mina bruna withaker i julklapp och mina svarta i födelsedagspresent eftersom mamma förstod att jag älskade dom eftersom jag ALLTID har mina bruna nästan. 
Tretorn har jag bara svarta, inte marinblåa. Jag ÄLSKAR mina tretorn och jag köpte dom begangnade för egna pengar!
 
Ja det var jag som red Bamba! Åh tack vad snällt, visst är hon söt? ...;)
Hon är en c-ponny, skimmel och söt. Ganska svår att rida, stark men enda känslig. En ponny som kan komma en bit, med mer dressyr och markarbete så kommer hon bli super! :)
 
Ha det bra själv!

Bamba 16'e juli

Red i paddocken idag. Jobbade fram henne länge i skritten, jobbade loss henne i sidorna och checkade lite. Hon var superfin, känslig för skänklen, mjuk i munnen och lyssnade super! Travade sedan fram henne, i början var hon lite seg, men jobbade loss det och hon var superfin här också! Lätt i handen och lyssnade super både fammåt och bakåt. Jobbade mycket på volten, att böja henne och överböja henne för att mjuka upp henne. Gjorde även lite sidvärtsrörelser. 
 
Gick sedan över till det bästa idag - galoppdelen! I början hade jag henne samlad, krävde mer av henne än vad jag brukar. Krävde mer på formen och att hon ska vara ställd och kunna gå väldigt kort och även länga ut. Så det blev snabbt jobbigt för henne och när mjölksyran kom för både mig och Bamba blev det en liten paus. 
 
Galopperade vidare, la lite arbete på galoppombyten. Hon gör dom super från vänster till höger, men åt andra hållet är lite jobbigt. Men det är bara att jobba vidare på det, hon byter helst bara bak. Var lite tjaffs i början eftersom hon inte ville byta fram, men det slutade bra endå. :)
 
Travade sen av och var supernöjd!

Mer bilder!


Dagen

Idag ska jag rida Bam och rida ut henne. Efter det ska jag hem och plocka lite på rummet, vill hålla ordning på det nu. Slippa storatäda är det bästa som finns, men man kan ju undra hur länge det håller ;) Sen ska jag blogga, skriva om alla ridpassen och lägga upp bilder på jaffa. Ha en bra dag! :)


Bilder!

Här kommer del ett från ridningen idag på jaffa!
Jaffa är stort som ett hus att rida ihop, så klaga inte!

Jaffa 13'e juli


Hoppade lite, superfin! Hoppade mig ur sadlen någon gång. Ena räcket låg mot närmare 80 och oxern runt 60/70. Det tog hon som ingeting ;).. Jag red väldigt bra (tycker jag själv), bra sits osv. Så tänkte på avstånd, men Jaffa är ju inte så reglerbar. Vill helst gå i hennes lugna tempo och lunka på. 
Har inte så mycket mer att säga än att jag är verkligen nöjd.

Bamba 13'e juli

Kommer komma en del inlägg nu med alla ridpassen, har en del att skriva och ta igen! ;)
'

Red i paddocken idag, mest en genomkörare. I traven var hon super! Hon travade lungt, lyssnade ovanligt bra på halvhalter och förhållningar, även framåt. I galoppen var hon helt amazing! Hon har aldrig varit såhär fin i galoppen! Rullade över en bom, kunna korta och länga henne och hitta avstånd är något jag själv måste träna på, alltså träna upp mitt öga. Även om jag själv inte känner den rätta känslan lägger jag henne ofta väldigt bra. Ska göra detta mycket nu med bara bommar på marken, för att sedan lägga in det på små hinder och sen höja. Är verkligen jättenöjd. Galoppfattningar med baken under gör hon nu, hon orkar hålla en samlad galopp mer än 2 steg som hon kunde innan, hon är riktigt vändbar. Innan var det precis man kunde rida på en mittvolt, hon tyckte det var jobbigt. Nu gör hon volter som är mindre än 10 m!
Går inte förklara hur mycket denna ponnyn har utvecklats! ♥

Varning!

Kommer inte updatera något vidare tills Söndag, är inte hemma så kommer mobil logga domhär dagarna! Ha det bra tills vi hörs nästa gång! /Amanda


Tänk denna pikén 
Bomulls pike Jenner från HV POLOBomulls pike Jenner från HV POLO
och detta schabraket
Allround schabrak Aberdeen från HV POLOAllround schabrak Aberdeen från HV POLO
 
Snyggast på träningen i alla fall ;)
/Amanda

Dagen

Har nyss vaknat, med huvudvärk och allt! Vädret är piss och jag vill inte stiga upp ur sängen. Är verkligen inte på humör idag..! Men ska till stallet i alla fall, försöka pyssla lite med Jaffa om jag kan. Men ska fråga om jag kan låta henne vara idag . /Amanda


Dagens låt

 
 
/Amanda

Vad tycker ni?

Tycker ni att jag ska utvärdera ridpassen nogare, känns som jag bara skriver om det bästa om varje ridpass. Vill ni att jag ska utvärdera, skriva mer alltså om det dåliga, det bra, vad jag och hästen måste träna på, hur jag red och hur jag tyckte det gick?
Det beror på om ni vill det? Känns som om ni inte vill så kommer ni ändå inte läsa och då känns det onödigt att lägga ner den tiden på att skriva det. Det tar ju ändå nästan 10 min och skriva inlägg om ridpassen nu, tänk sen då kommer det ta längre tid. Men jag gör det om NI VILL!
Kommentera hur jag ska skriva isåfall, om jag ska försöka få mer bilder till varje ridpass eller om jag ska skriva lite text och mycket bilder, eller mycket text och mycket bilder?
Säg gärna till, det skulle göra mig glad! ♥
/Amanda

Lite tankar om bett och vad jag tycker om olika bett

Jag har alltid varit noga och försöka ha rätt bätt på hästar jag rider. Jag vill helst hålla mig till tredelat, för det gillar jag personligen bäst. 
På det sättet var Gallant ganska svår, han var olika. I dressyren funkade han bäst på rakt, det var hans bett. Men i skogen fungerade det verkligen inte alls. Där fick jag ha hackamore om jag red lugnt eller pelhalm, hade ganska långa stänger eftersom han var så otroligt starkt. Såklart varierade jag med tredelat också, men pelhalm red jag mest på i skogen. Då kunde jag rida honom i form och jag hade 110% kontroll hela tiden, eftersom jag inte är stor så behövde jag det på honom. I hoppningen hade jag tredelat, pessoa eller pelhalm. På vintern fick jag ha pessoa eftersom då var innesäsongen och Gallant var alltid så otroligt pigg på vintern. På hösten och våren räkte det med tredelat, då var han inte lika pigg så då vart det lagom. När utomhussässongen började fick jag ha pelhalm eftersom han älskade att hoppa ute på den stora ridbanan, eftersom jag fortfarande var liten så klarade jag inte honom. Så det gick jättebra med pelhalm!
Det var verkligen ett stort problem med bett innan jag kom på när och vilka sässonger man skulle ha dom betten. Men tillslut kom jag på det! ;)
 
Bamba går på tvådelat eggbett och waterfood-bett. Jag tycker hon går bra på tvådelade i dressyren, men i hoppningen är hon stark som en oxe och i skogen också för den delen. Så vi funderar på att sätta på henne ett pelhalm, för ibland är hon helt okontrollerbar. 
 
Men jag tycker personligen att man ska försöka hålla sig på tränsbett så länge det går, men för mig och Gallant gick det inte. Sedan tycker jag också att man ska rida in hästarna med tränsbett eller hackamore för att vara så snälla mot deras munnar som man kan. Man ska ändå inte vara rädd för att betsla upp lite, men tänk igenom det lite då man inte bara byter för att. 
 
Mina åsikter:
Tvådelat : Detta är väll det bett som jag minst gillar av tränsbetten, men jag har inget emot det. Det är bra på dom hästarna som trivs på det, fortsätt ha det då!
 
Rakt: Gillar detta bettet mycket. Det är snällt mot hästens mun, Gallant verkligen älskade det och tog det jättebra, vi kom så långt i dressyren på det bettet!
 
Tredelat: Helt klart mitt favortitbett, snällt mot hästens mun.
 
Hackamore: Tycker det är bra om man har en häst som inte trivs på bett. Inte allt för starkt, men man kan inte rida som vanligt med det!
 
Pelhalm: Gillar detta bettet också om man rider med så mjuk hand man kan. Ett tips är att prova baby-pelhalm innan man går till det andra, alla hästar reagerar olika så prova så det inte blir förstarkt!
 
Pessoa: Inte favoriten, men trivs hästen på det så gör den. Det har gått så otroligt mycket skitsnack om detta bettet. Jag tror hästen säger till om den inte trivs på det, Gallant trivdes jättebra!
 
Tredelat.
Hackamore
Pessoa
2-delat
 
/Amanda

Dagens låt

 
 
/Amanda

Bilder

Tänkte visa er några bilder som jag verkligen älskar, det var då allt gick så perfekt! ♥
Se och njut, R.I.P Gallant Business, saknar dig! ♥
(Kolla inte på mig, håret står åt alla håll och kanter!)
/Amanda

.

Igår hade vi en disskution hemma, varför man ska matcha på hästryggen. Dom här hemma tyckte inte att man ska matcha eftersom det ''bara är hästar'', slitjobb och därför ska man inte vara finklädd. Dom fattade inte alls varför jag vill ha ett par chaps, stövlar som stövlar lixom. Där kan jag säga att jag och min familj har helt delade åsikter! 
'
Jag har alltid en liten baktanke om hur jag ska matcha och vad både jag och hästen ska ha på mig. Jag gillar inte att vara ful i stallet, även om jag lyckas med det eller inte. Jag bara älskar min stora fleece som jag har i stallet - sjukligt ful, men ruskigt skön. 
Det finns ju alltid dagar då man tänker, äh skitsamma, ska ändå ut i skogen.. 
Jag är verkligen inte överdrivet noga med att matcha, antingen neutrala färger som passar nästan allt. Tex. något ag tycker är hemskt är när man har aldeles förmycket färgstärka kläder och saker på hästen, te. röda ridbyxor och gult / limegrönt schabrak. BLÄ!
Det finns inget värre att övermatcha, det är mest hemskt. Helt okej om man har brunt, svart eller marinblått. Det syns lixom inte så mycket. Men rött är en färg som är lätt att övermatcha med. Röda boots, benskydd, schabrak, luva, pannband, stövlar, hjälm, vantar, stigbyglar och sporrar, när man endast har vita ridbyxor och svart ridväst. Det svider verkligen i ögonen, haha!
 
Vad tycker ni? 
Denna outfiten tycker jag är lagom. Inte välmatchat men helt okej.
Denhär gillar jag också, lagom med svart, rött och gult.
Någon gång hade jag marinblåa skydd också, det blev FÖR mycket. Men Gallants färg räddade ganska mycket och sen när jag fick stövlar räddade det också.
/Amanda

Dagens låt

 
 
/amanda

Godmorgon!

Dagens planer är att städa rummet. Sedan ska jag rida ut Bamba, funderar på att hoppa över granarna som ligger lite överrallt. Bara busa lite och ha kul i skogen. Sedan ska jag försöka att åka upp till Tofta och hälsa på Donnie och kanske rida honom en runda barbacka. Har verkligen saknat Damp-Don ♥
Hoppas inte mitt knä fortsätter att göra ont, då kanske vi ska till doktorn och kolla upp det, det är inte svullet, inte ömt men det gör ändå ruskigt ont ibland :(
Ha en bra dag!
/Amanda

Vill ha tillbaka dig, saknade häst! ♥

Följ mig via bloglovin!

Följ min blogg med Bloglovin
 
 
 
 
/Amanda

Jaffa 7'e juli

Red först i paddocken idag. Skrittade henne ett tag och började arbeta henne. Hon var inte alls lika skänkeldöd idag, vilket jag är ruskigt glad över. Hon tog bettet bra och trampade på bra. Jaffa är så stor att rida, och jag som är liten har jättesvårt att kunna rida ihop henne. Dels är hon ganska gammal, har ingen motivation alls och tycker det mesta är tråkigt förutom att hoppa. Så jag har en del jobb när jag rider henne! ;)
 
Började trava henne mycket framåt och det gick verkligen superbra! Hon var mycket mer framme för skänklen än vad hon brukar och jag använde knappt sporren. Kunde rida med mycket ben, hon hade fortfarande ett bra stöd i munnen och hon var hyfsat lätt att öka, men att samla in henne är ett problem. Hon går alltid emot bettet och tror att hon ska sakta in till skritt. Annars lyssnar hon bra på halvhalter, men en förhållning lyssnar hon inte på. 
 
Började sedan galoppera och även här var hon bra framme för skänklen, kom några småsparkar när jag var på henne, eftersom hon ibland vägrar att gå ut till spåret. Så satte mig ner och red verkligen igenom varje hörn, efter ett tag med lite tjafs fixade det sig och jag var nöjd eftersom jag vann... ;)
 
Började sedan rulla över tre sockerbitar på böjt spår med ett galoppsprång mellan varje. Det var lite långt men det var bra, för då får båda jobba. Det var missförstånd ibland. Jaffa lägger gärna in ett extra galoppsprång vilket betyder att hon alltid vill komma så nära. Hade även ett räcke framme som låg på ca. 75 cm. Det gick jättebra, inte jättehögt eftersom jaffa är så stor, men jag som är som värsta myran på henne flyger hit och dit, haha!
 
Sedan rullade jag över allt några gånger och sen skrittade jag ut och travade en bit med Gugge, trevligt!
/Amanda

Tanke

Det känns som jag inte är som alla andra. Många tjejer i min ålder sminkar sig och har stort intresse för mode och sitt utseende. Det känns som man inte passar in i mängden bara för just jag inte är speciellt intresserad av det.
Jag är inte jättenoga med mitt utseende, jag är inte intresserad av mode. Jag ser verkligen inte bäst ut, men bara för jag inte har intresse för det betyder väll det inte att jag inte passar in? 
Jag har mycket lättare att umgås med hästfolk, det är dom som förstår mig mer. Jag hör ofta att jag borde umgås med andra personer, det gör mig verkligen ledsen. Jag älskar mina vänner, Hanna, Emma, Annie, Jossan, Frida, Amelia, och alla andra kompisar, ni betyder verkligen ♥
Var bara tvungen att lägga ur denna übersöta bild !
/Amanda

Mopedjävel

Självklart ska ju mopeden krabba när man behöver den som mest :( Ridit klart jaffa nu så skriver om det senare!


Mopedjävel


Något jag inte hade tackat nej till!

Bamba hade verkligen varit SÅHÄR fin i det! ♥
Vad tycker ni? 
Det kommer ifrpn Lamicell och kostar 399 :- och är ifrån Hööks
/Amanda
 

YES!!

Appen fungerar igen och jag är jätteglad över det! :D Kommer updatera som vanligt igen nu om den inte börjar krabba igen! :) Ska snart byta om för att sedan köra till Jaffa och rida igenom henne ordentligt, känner mig ganska pigg !:)


Dagens låt

 
 

Dagens planer

Idag ska jag rida Jaffa, antingen blir det markarb. eller så blir det uteritt. Hoppas jag känner mig bättre, för om det är sämre blir det nog en riktig pysselstund med Jaffa och sen släppa henne i paddocken och klicka lite bilder. Blir nog det i vilket fall, för behöver lite nya bilder. Bloggen blir ju bara tommare och tommare... ;)
Sedan tar jag nog en tur runt Tofta för att hälsa på Gunsan och Don lite, Thea står inte kvar där längre så det kommer bli lite tomt. 
När jag kommer hem ska jag försöka ta mig lite energi och städa rummet, det ska vara klart på onsdag så ska inte göra allt sista dagen... ;)
Kommer antagligen lite tidsinställda under dagen.
Ha det bra idag!


Ni skulle bara veta...

Hur mycket tid jag lägger varje dag på att skriva tidsinställda inlägg för att försöka hålla en jämn updatering, förutom  nu dom senaste dagarna då jag inte varit så pigg. Ikväll har jag druckit en stor energidryck och jag är helt hyper, därför har jag suttit i över två timmar och skrivit totalt 8 tidsinställda inlägg till er! 
Det är inte bara tills imorgon utan tills på söndag också för den delen, så bortskämda blir ni inte... ;) 
Håll utkik imorgon! :D

Taggad!

Jag känner mig riktigt taggad nu just på hästfronten. Det är så roligt att rida Bamba, hon utvecklas så otroligt mycket! När jag började rida henne så slängtravade hon in i galoppen, nu gör hon det på minsta skänkel. Hon har blivit så otroligt stadig i galoppen, vilket även har hjälp henne i hoppningen. Innan kunde man inte ens sitta ner i traven, nu är hon lätt att sitta ner på. Hon gör 10-meters volter, helt okej galoppombyten och är riktigt rolig att galoppera. Innan var galoppen det man gjorde lite, eftersom hon var så jobbig och galoppera och kunde inte samla sig för fem öre. 
I traven så har hon också utveklats så mycket. Förr gick hon med huvudet rakt upp och gick emot bettet hela tiden, det fanns lixom inget att arbeta med. Sprang iväg för minsta lilla skänkel och drog iväg hela tiden. Blåsor fick man i händerna efter varje ridpass för att hon var så stark. Nu går hon långt ifrån rätt form, men är absolut på rätt väg!
Ska fortsätta jobba henne mest i skritten och galoppen och stärka henne där och få henne i korrekt form, för traven sliter mycket. Så tar vi traven efter hand med mycket bommar, upphöjda bommar så hon får trampa på där bak och sedan komma i rätt form! 
Känner mig verkligen så motiverad med Bamba, för det är verkligen en häst som faller mig i smaken och är verkligen en utmaning som jag gillar. 
 
Frammåt med Bamba, skriver det igen eftersom det är ändrade planer.
Lördag: Felicia rider henne
Söndag: Skogen, alla gångarter. Mest ta det lugnt.
Måndag: Felicia rider
Tisdag: Skritt i skogen med Felicia
Onsdag: Felicia tävlar, LC & LC+5.
Torsdag: Vila
Fredag: Skogen
Lördag: Markarbete, fokus på övergångar och hjälper. Lösgörande och kontroll.
Söndag: En bomövning. Galoppbom-sockerbit-ett galoppsprång-sockerbit-sockerbit-ett galoppsprång-sockerbit-bom. En jobbig övning, men ska inte hoppa den allt för många gånger eftersom hon inte har dom musklerna än. Annars tar jag bort galoppbommarna, alltså den första och sista.
 
/Amanda
 
 

Fan också ):

Självklart när jag planerat min helg så ska jag såklart bli sjuk med feber och sånt :(. Det var ju det jag allra minst ville. Måste rida Jaffa imorgon eftersom det är lovat och ägarna är borta på semester. Men får se, kan bli ett rejält dressyrpass för henne, eller bommar. Hoppas verkligen jag mår bättre, annars hittar jag väll på något annat :)

Pics'


Godmorgon!

Idag har jag verkligen inget alls att göra. Funderar lite på att åka ut till ett stall som jag inte varit hos på länge och hämta ett träns som jag har glömt. Sen har mamma tvingat mig att åka och köpa jordgubbar (?!?!).. Aja, men kommer lite foton imorgon, ska ut och fota!
Ha det bäst idag!


Förr - Nu

Innan, när jag precis hade skaffat blogg så skrev jag väldigt onödiga saker när jag tänker på det idag. Jag skrev saker som jag igentligen inte tyckte och jag skrev saker som jag aldrig skulle få för mig att skriva nu. Innan tänkte jag på ett helt annat vis - jag gjorde verkligen allt för att få läsare. Fast sen kom det ju till en punkt när föräldrarna fick reda på att man hade blogg, då var den helt vips borta ;)... Det var nog för att jag var väldigt blyg när jag var liten (är fortfarande, men har blivit bättre!) och det enda stället jag verkligen kunde skriva vad jag vill var på internet. Såklart tjänade jag några 10 tals läsare men sen var det bara pinsamt, hehe. Nu är det inte alls så längre, inte för att jag vet om mina släktningar läser, men det bryr jag mig inte om faktiskt. Nu står jag för det jag skriver, iallafall från juni och frammåt. 
Förlorar lite läsare på det, men bara jag får skriva! :)
Kan kolla mig blind på denna bilden, så sjukt fin ponny! ♥

Bamba 5'e juli

Tränade idag för första gången och det gick super! Bamba var med på noterna hela tiden och tycker det är lika kul och hoppa som alltid! Taggar upp sig och verkligen letar hinder, finponnyn. Hon hoppar verkligen i alla lägen och räddar mig ganska ofta. När jag hoppar bana måste jag tänka på att rida med en bra galopp hela vägen och rida mest med benen. Även när jag rider fram henne ska jag rida lungt så jag bestämmer takt och tempo hela tiden, ska även göra mycket övergångar i uppvärmingen och hålla henne lugn och sysselsatt.
Kändes super, längtar redan till nästa träning!


4'e juli

Efter jag ridit Bam kom jag hem, åt och solade lite och sen bästämde jag träff med saknade Jossan ♥. Vi pratade om lite saker, även fast jag inte igentligen var på alls bra humör, haha ;). Men trevligt och vi ska sova över på fredag, tälta blir det nog!
När jag kom hem åt jag, sedan fixade jag moppen. Tvättade den lite och tankade. Min lilla cp-pärla ♥
Nu sitter jag här och funderar ut lite inlägg som kan komma ikväll och imorgon!
Ha det bra ikväll!
 

Bamba 4'e juli

Red ut en liten sväng! :) 
Hade mina nya chaps och jag kan inte mer än säga att jag älskar dom!
Blev mest skritt och trav eftersom det är träning imorgon, så hon fick ta det lite lugnt. Hoppas på det bästa imorgon. Det är våran första träning tillsammans ;)

...

Nu när blogglusten är på topp ska fortfarande inte Blogg.se appen fungera! Allt hade verkligen blivit så mycket lättare, jag har kollat om det gå att updatera appen men det går inte, jag har provat att logga in en gång om dagen men det går inte. Tycker dom borde fixa det så snart som möjligt för nu har den inte fungerat på flera veckor!!!
Dåligt!
/Amanda

Kan någon ge mig 5000 kr?

Är dunderkär i domhär stövlarna! 
Särskillt dom med röda kanter ♥
/Amanda

Godermorgon!

Idag blir det en tur till stallet och ut med Bamba på en lugn tur i skogen. Ska bli härligt, blir nog en bit om jag är på bra humör idag ;). 
Sedan blir det kanske till ett annat stall, men får se. Kanske bara. 
Annars ska jag väll påbörja storstädningen i mitt rum, hur det nu ska gå..?
Aja, ha en bra dag!
/Amanda

Var dig själv!

Något jag inte gillar när man läser bloggar är när man läser från samma person fast på två olika bloggar. Alltså när man härmar en av allt! Jag har en blogg jag läser som verkligen skriver av Nellie Berntssons skrivstil på allt! Blir inte alls lika kul att läsa eftersom det är inte just den personens blogg man läser då, det blir inte något personligt av det. Skriv så som du vill, skriv så intressanta inlägg som du kan, men överdriv inte. Man behöver inte skriva elakt för att komma långt. För mig spelar det ingen roll om jag har 5 läsare eller 100 läsare, jag har en blogg därför att jag vill skriva. Jag skriver mest om hästar eftersom det är mitt intresse och jag tycker det är kul att skriva om just hästar och ridning. Jag skriver på mitt vis och det får ni stå ut med. 
Jag är noga med att försöka stava rätt. Jag vill ha punkt på rätt ställe, jag vill inte har överdrivet med smilisar och hjärtan utan jag skriver så som jag lärt mig och så som jag vill att det ska vara. Jag vill inte skriva ut hela mitt liv på min blogg och då gör jag inte det. Det enda jag vill skriva ut på min blogg är min ridning och om hästar. 
En blogg blir bättre desto mer du är dig själv. 
 
En intressant blogg enligt mig är 
  • när man skriver om det man vill skriva.
  • När man lägger ner tid på att skriva inlägg istället för att bara skriva massa onödiga inlägg bara för att bloggen inte ska vara tom. Bättre med 2 bra inlägg per dag än 10 tråkiga inlägg per dag.
  • När man har bra foto, inte bara mobilbilder utan även ha lite nya bilder så ofta man kan. Jag tycker det är kul med ridbilder att kolla på, det är roligare än 100 huvudbilder på hästen. 
 
Jag kanske inte har den mest intressanta bloggen, har dom finaste bilderna - men jag försöker. Jag försöker få ridbilder så ofta jag kan och jag lägger ner tid på att skriva inlägg, tro det eller ej!
 
/Amanda

1 vecka framåt med Bamba

Onsdag: Skritt & trav ute i skogen.
Torsdag: Första hoppträningen för Jenny Karlsson! Ska bli riktigt kul! :)
Fredag: Vila
Lördag: Skogen
Söndag: Dressyr
Måndag: Bommar, upphöjda travbommar och en annan galoppbomserie.
Tisdag: Skritt
Onsdag: Tävling, felicia tävlar! :D
 

Bamba 3'e juli

Förlåt att jag knappt skrivit något idag.
Men red Bam i paddocken och hade lite bommar framme. Hade fem travbommar på rad med lite längre avstånd för att hon skulle trampa på lite mer där bak och ha en bra takt. Dock var hon ganska lat och ville inte arbeta igenom bommarna så nästa gång jag har bommar ska jag ha dom upphöjda! :) Men hon var väldigt lugn i traven idag och hon tog ett lagom stöd i munnen.
Sedan hade jag en liten serie med 2 sockerbitar. Det var galoppbom - sockerbit - 1 galoppsprång - sockerbit - galoppbom. Det var lite jobbigt sa hon. Hon slarvade ganska mycket ett tag, bara sprang igenom. Därför rev hon dom några gånger men sedan fick hon allt lyfta på fötterna ;).
'
Btw, mina chaps har kommit! Dom är lite små runt benet men dom töjer nog sig, det är ju trotts allt läder :). 
Blir ingen barbackatur imorgon, måste ju inviga chapsen ;).

Godmorgon!

Kollar just nu film, som jag somnade ifrån igår ... ;)
Ska snart upp och åka till Bamba, ska ha lite cavaletti med henne. Både upphödja och på marken! 
Så uppdaterar er senare :)!
 

Sjuk?

Är verkligen helt död, håller på att frysa ihjäl! 
Bara jag inte blir sjuk nu! Det är lov då ska man vara frisk, när det är skola då kan man vara sjuk ;)

Olivia & Miss Day! - Del 1


YES!

Fick ett mejl av självaste Johanna Grant! Jag har vunnit hennes bloggtävling om ett gästinlägg och om en design! Så glad är jag! :D

Bamba 2'a juli

Red ut och konditionstränade lite, hon var pigg och stark som vanligt, haha! Imorgon ska jag nog också rida henne, då blir det cavaletti. Sen på onsdag om jag rider henne bli det skritt och trav och på torsdag träning! :)

Imorgon

Först ska jag rida Bamba, ska konditionsträna med henne på gamla järnvägsspåret :) Ska bli härligt! Sedan ska jag ev. rida Don. Jag vet inte, kanske bara. Isåfall blir det en härlig skrittur på honom! :)
Sedan vet jag inte alls vad jag ska göra, bilderna på Olivia och Miss Day kommer i alla fall, här är ett smakprov:

Ridpass

Bamba 30'e juni

Red i paddocken, hade två små sockerbitar som jag skulle på en volt på. Gick super i slutet. I början red jag urkasst och bara höll henne alldeles förmycket. Red dåligt med sätet och kom aldrig ner i sadlen. Men sen i skrittpausen funderade jag lite, gjorde som tänkt och det gick så sjukt bra sedan! Riktigt nöjd! Slutade sedan med en tur i skogen - eftersom passet inte var så långt!
 
Jaffa 30'e juni

Red ut, skrittade länge. Men med några travsteg och en liten galopp. Kände mig inte alls nöjd, hon tog inte skänklen och var allmänt seg. Så gick ut på en liten åker vid sommarhagen och jag var senhård att hon skulle gå fram för skänklen. I slutet var hon fin, gick i en ganska låg form, krävde inte så mycket av henne, men helt gjodkänt för att vara en gammal tant på 22 år ;)
 
Jaffa 1'a juli

Hoppade lite, gick verkligen toppen! Hon var pigg och framåt, framme för skänklen ( efter uppvärmningen, innan var det som att sitta på en sten som inte rör sig, haha!) och hon var riktigt rolig och rida. Jag hittade riktigt bra avstånd ibland, suger på att hitta avstånd annars. Idag gick det riktigt bra tycker jag. Mer sådana ridpass, tack! :)
 

Tillbaka!

Sådär, nu är jag på G igen! :)
Snart kommer det lite inlägg, så håll utkik under kvällen! :D
 

RSS 2.0