Förlåt

Kommer inte bli någon vidare updatering resten av veckan heller :/


Översnygg ponny!

Red Bamba idag och jag kan bara säga att det går så sjukt bra nu! Hon är lugn, avslappnad och det är en helt annan ponny sedan innan. 
I traven var hon inte så tjafsig och på som hon brukar utan gick i samma tempo och höll sig där. Galoppen var helt underbar! Hon var hur härlig som helst, det är såklart mycket kvar, men vad långt vi har kommit endå! :)
Här kommer några bilder!
 

Gamla bilder #2

Världens mest saknade Gallant Business ♥
 

Gamla bilder #1

 

Morgondagens planer

Frida sover över här inatt, kul kul! :) 
Sedan imorgon åker vi nog först till Jaffa och så rider jag henne. Hon ska gå i paddocken en dag till, så får hon ridas ut på söndag, om jag rider henne då vet jag inte men ja, haha. Ska jobba mycket övergångar och volter, byten, skänkelvikningar och halter. 
Bamba ska jobbas mycket i traven, även lite galoppfattningar och mycket samlad galopp. Alltså ska hon få gå ganska hårt, både för att bränna fett och lägga på lite på konditionen. 
Som ni märker så rids hon ganska hårt, inte så bra kondition och lite mycket fett på magen, haha ;)

Dagens ridpass

Bamba skrittade jag med, eller rättare sagt gick med henne. Felicia red och frida gick med :) Mysigt...!
Jaffa red jag ett markarbetspass med i paddocken, hon var helt okej. Behöver verkligen rida mer rent markarbete med henne. Annars var hon lite död i början, men blev helt klart bättre efter lite övertalningar och arbete blev det såkalrt bättre!
Ska rida med sporrarna imon då hon börjar bli lite loj igen för skänklen. Behövs att påminna henne lite ibland tror jag :)
Frida är med och fotar imorgon! Bilder kommer på både Bamba och Jaffa! :)

Bamba 26'e oktober

Red i paddocken, ganska hårt blev det idag också. Travade henne länge och hon var så galet fin. Hon arbetade på riktigt bra! Satt ner typ runt 5 min. Bara för att träna och det är en del att jobba på haha ;) Men en månad kvar till KM så vi fixar detta, jag och Bamba ♥
Annars har jag inte så mycket att säga om traven förutom att det verkligen gick långt över förväntan idag! I galoppen var hon också så sjukt galet fin. Hon kan svänga nu, riktigt bra. Vänta bara tills hon kommer ut på tävlingsbanorna ;) Det enda är bara att få kontroll direkt efter hindret. Men hoppade inte idag. I slutet blev hon trött och väldigt stark och sprang iväg, men blev bättre och gav mig sedan. Gjorde små, små volter idag, såklart tyckte hon det var jobbigt men hon höll galoppen, hur nöjd som helst! 

110 amanda och jaffa


Avstånd

Nu när jag hoppar, speciellt Jaffa så bara dyker alla avstånd upp. Jag har lagt ner så otroligt mycket arbete med små sockerbitar och bommar med Jaffa. Det är nog även därifrån jag har fått mitt öga. När jag började rida henne var det lixom , kommer jag rätt så kommer jag. Brukade nästan alltid komma fel pga att hon varken lyssnade frammåt eller bakåt. Hon hade sitt mellanläge där det var bäst för henne. Mitt mål var att få henne ur det, hon ska gå frammåt för skänklen och ska lyssna tillbaka. Hon är så otroligt mycket bättre nu!
Men idag på hoppningen la jag en del volter när jag kände att jag kom fel, såg jag ett hyfsat avstånd så red jag. Jag  är sådan, ser jag det - kör jag på det. Om det så är 3 korta eller 1 lång innan så vill jag att hästen ska lyssna, det räddar båda mycket i längden!
http://mandaasfoto.blogg.se

Allmänt

Nu har det bara blivit en massa filmer hit och dit så ska skriva ihop ett inlägg nu tänkte jag! :) Hoppade ju Jaffa idag och i början kändes det piss. Hon stannade två gånger för att jag hade på tok fördålig galopp. Men blev bättre senare. Men att hoppa ca 120 på en häst som man för ungefär 2-3 veckor sedan trodde man max skulle hoppa 70/80 med och sedan bara äh, höj. Tänk bara, jag har varit sjukt hopprädd sedan jag skadade svanskotan. Nu känns det verkligen som jag har tagit några steg i rätt riktning!
Annars rullar det på i skolan. Det mesta är helt okej :)

film

:D
 
 

film

En till film, åhh är så nöjd!! :D
 

Jaffa och jag, 120!


Bamba 24'e oktober

Red i paddocken. Travade henne länge idag. Mycket serpentiner, volter och skänkelvikningar. Hon är inte helt med på noterna med att ställa sig, men vi jobbar på det och det blir bättre. Dagens ridpass var verkligen en lättnad. Allt som var innan ligger nästan på plats igen. Det vi behöver jobba med är formen och att jobba henne mjuk i sidorna. 
Hon var bra framme för skänklen, förutom när hon blir trött men lägger man till den lite mer och då blir det bra igen. Galopperade henne en bra stund, mycket samlad galopp idag. Jobbigt sa hon ;)
Pressade henne ganska bra idag, vilket kundes behövas. Hela hon va svett när vi var klara, men söt var hon endå! ♥

Dålig updatering idag

jag vet.. 
Men ska snart byta om till stallet för att vara med Bamba. Känner mig inte helt pigg & frisk så antingen bortstar jag bara och gör henne fin, skrittar en runda eller longerar. 
Ikväll ska jag kika film och bara slappa, är verkligen hur trött somhelst!
Hörs senare! :)

Galopparbete

Något jag gör otroligt mycket är att galoppera. Särskillt i markarbetet. Jag galopperar dom största delen av passen förutom om jag håller på att sätta igång någon häst, om jag gör någon speciell övning eller om den inte är så stark i galoppen. Det har jag såklart överseende med. 
Men annars jobbar jag med mycket byten, övergångar och tempoväxlingar. Varierar mycket med tempot så det inte bli tråkigt. Vill alltid att hästen ska vara framme för skänklen, annars jobbar jag mycket med det. 
Hur gör ni? 
Galopperar ni mycket?

Jaffa 22'a oktober

Idag blev det ett ganska lätt pass på volten. Hon kändes fin, framme för skänklen nästan hela tiden. Hon dör lite ibland men blir snabbt bättre igen. Böjde henne ganska mycket och galopperade den mesta delen av passet. Förutom fram- och avtravning. Red med en härlig känsla som inte går att beskriva. Supernöjd! :)

Visste ni?

  • När jag var liten var jag hur rädd som helt för att hoppa tex. skulle tävla OS i dressyr lixom ;) Dock var jag bättre på att rida markarbete osv. Sen vände det, hoppningen var värsta grejen. Åh älskade det! Hoppade allt, inte ett digg rädd. Sedan förförra sommaren skadade jag ju mig och då var jag rädd igen. Nu är jag tillbaka igen, haha!
  • Jag gillar högresta hästar. Alltså dom som har huvudet ganska högt och inte är så långa och låga. Men både Bamba och Jaffa är det.. Men älskar dom lika mycket endå ♥
  • Jag har kommit in i en ''köpa-hästsaker-svacka'' nu IGEN.. 
  • När jag är själv i stallet och har gott om tid på mig borstar jag alltid extra länge, myser osv. Vet inte varför, men bara blir så. Bamba brukar ju endå ta sin tid, särskillt innan hon blev rakad. Alltid skitig ;)
  • JAG BER TILL GUD ATT JAG KOMMER IN PÅ PLÖNNINGEGYMNASIET!! 
Det var väll allt tror jag!
Nämen Heey, bilder kommer ;)

Dagens låt

 

Duktigt!

Har skrivit ihop över 600 inlägg nu, på 6 månader! Alltså ungefär 100 inlägg varje månad! :)
 
 
 

Dagens planer

Skola först, skönt att komma tillbaka till dom vanliga rutinerna. Efter skolan ska jag hem och äta lite snabbt för att sedan till först Bamba och rida henne. Blir nog skogen en snabbis och sedan till Jaffa. Hon ska gå i paddocken, markarbete. Inte jättehårt utan lite lagom sådär. Kanske lägger fram lite cavalettis om det inte hinner bli mörkt. 
Kommer tidsinställda under dagen, typ två till eller något :)
Hon är så fin ♥

Jaffa och Bamba 21'a oktober

Jaffa red jag ut i kronoskogen. Skuttade stockar en liten stund och sedan gick jag till grusplanen och galopperade igenom henne ordentligt och så fin hon var! Mjuk och fin i sidorna, framme för skänklen och även framme i handen. Sökte stöd och jobbade verkligen igenom sig!
 
Bamba red jag i paddocken, gick helt klart bättre men är långt ifrån nöjd. Gjorde mycket serpentiner och volter. Alltså volter i serpentinerna. Hon var ganska stel och genade mycket, fick säga till henne några gånger att så gör man inte och det blev bättre men hon lägger verkligen latsidan till. Men travade mest idag, vilket jag också ska fortsätta med. Vissa stunder var hon galet stark och vissa stunder kände jag hur armarna började donna bort och göra sjukt ont, för hon alltid ska dra iväg. Ska se om jag kanske kan träna dressyr för någon, för det går verkligen inte :(
 

Ridbyxor

Tänkte ta och spara ihop till ett par ridbyxor från hööks, helskodda röda för 600 + spänn. Känner inte alls för det, när jag gick på Ullared igår så kikade jag lite efter röda eftersom det skulle vara kul att ha något som inte bara är svart, brunt eller blått. Så provade domma då. Måste säga att dom var sjukt bekväma, för 200 spänn bara. Vet inte alls hur kvalitén är, hoppas på det bästa. Först när jag kände på skoningen var den lite åt det plastiga hållet. Jag har aldrig haft det innan så trodde dom skulle skava och sådär men man kände knappt av det. Riktigt bra, ska rida i dom idag och se. 
Vad tycker ni?
Gillar ni Gekås ridbyxor?

Hööks ridbyxor, har ingen bild på mina än. 

Styrkor och svagheter

  • Jag rider mycket med min sits och tycker jag har en hyfsat bra sits som hjälper hästen. Som tex. Jaffa har jag ridit med så mycket sits och så lite ben som möjligt för att hon ska bli kvickare för mina hjälper och bara använt benen när det verkligen behövs. Det har verkligen gett resultat för nu är hon nästan så som jag vill ha henne och rider mer och mer med benen (stöd). Ska börja rida utan sporrar mer och mer nu för att hon inte ska behöva gå med det hela tiden :)
  • Jag tycker själv att jag är lagom sträng (beror på häst) mot hästarna. Bamba behöver man aldrig säga till nästan för hon står som en ängel, vilket betyder att jag alltid är snäll. Haha, misstolka inte! Men hon är mys och vill allti ha äpple ;) Medans Jaffa då, ibland värsta bitchen och ibland hur mysig somhelst! Henne är jag hård emot eftersom hon har varit nära på att sparka mig många gånger och sparkar alltid. Blir bättre såklart, är snäll när hon är snäll :)
- Jag blir lätt stark i handen, vet hur jag ska göra nu. Men det är så svårt att inte vara stark tillbaka när hästarna drar iväg. Men jobbar förfullt på det. Det är som alla säger det tar kanske ett ridpass att lägga till en ovana och flera veckor/månader att bli av med dom, borde vara tvärt om ;)
- Jag har svårt att hitta avstånd när jag hoppar, men hittar jag ett rider jag förfullt på det. Haha, ingen stoppar mig lixom ;)
- Jag har svårt att rida nya hästar. Det tar oftast några ridpass innan jag känner mig ''säker'' på just den hästen eller hur man ska säga. Eftersom när jag var liten fick jag ofta rida hästar som bockar och dummar sig, det har hållt i sig .. Tyvärr, blir ganska rädd och osäker när dom bockar och håller på. Stegra är jag inte alls ''rädd'' på det sättet för.

Dagens låt

 

Dagens planer

Idag blir det att rida två hästar och även fixa lite andra saker eftersom skolan börjar imorgon.. 
Bamba ska jag ta mig tid att rida ett ordentligt markarbetspass. Verkligen rida igenom henne i traven och ta mig tid och inte blir sur osv. för att det går som jag inte vill. Jobba mycket med övergångar, volter och flytta henne för skänklen. Alltså göra sådana grundläggande saker som är så otroligt viktigt. 
Jaffa ska ut i skogen och lulla, funderar på att antingen rida över till kronoskogen eller rida en annan runda. Beror på om det regnar osv. Skritta ut allt och galoppera ut musklerna lite ;) Kan ju alltid behövas!
Förövrigt ska jag försöka updatera lite under dagen!
Btw, släng gärna in någon kommentar, skulle vara snällt! :)


Dagen

Har idag varit och kollat på Plönninge gymnasie. Det var verkligen helt awesome och jag ska helt klart söka in där. Häst inriktning hippolog och sedan plugga vidare! :)
Sedan drog jag och mamma till Ullared, Gekås. Köpte ett par röda ridbyxor med mörkgrå skoning. Köpte även glasspray och hästgodis så nu ska hästarna bli fina och glada. Köpte även en mysik kudde med Amerikanska flaggan på. Blev inte så mycket men hade inga pengar så ja, det var förövrigt proppfullt ;)
Bilder kommer imorgon!
 

Bilder del 3


Bilder forts. #2

/Amanda

Jaffa 19'e oktober

Hoppade idag och Hanna var med, tack och lov ;)
Hoppade 90 (+) idag och är sjukt nöjd! :D
Som ni ser på bilderna hänger inte mitt överliv med riktigt och förlåt för att dom är ganska suddiga :(

Mer bilder kommer!
/Amanda

Godmorgon!

Ska inte rida Bamba idag, hinner verkligen inte :( Ville verkligen, men för att inte behöva stressa ihjäl så fick det bli så.. Jaffa ska hoppas, Hanna fotar. Bilder kommer nog imorgon, så hoppas det bli några bra ;)
Förövrigt är jag sjukt nervös för filmen ikväll, kommer aldrig överleva :( Men kan skriva vad jag tyckte om den och lite sådant imorgon :)
Ha det bra!

Morgondagens planer

Ska stiga upp vid 9 tiden, sedan blir det att fixa sig snabbt för att sedan åka till Bamba och rida henne. Ändrar från bommar till uteritt. Alltså bara ha kul. Ska rida ungefär som förra gången :)
Jaffa ska hoppas och jag hoppas att Hanna vill fota eftersom att hon ska följa med.  Ska  på kvällen sedan på bio med Jossan ch Sanna och kolla  på Paranormal Activity 4, läskigt!
Kommer dö sedaan på kvällen, blöööh!
Det var allt för mig nu, godnatt ;)

Hemma

Åkte klockan halv 12, hemma 10 över två. Varit i två stall :) Duktigt tycker jag :)
Med Jaffa var jag ute och gick i 35 min. Slö som vanligt, men gick halvägs på en bro, hon gillar inte alls broar som inte är stora så tränar lite på det :)
Bamba var jag ute och skrittade i 25-30 min, mysigt! Travade kanske 100 m men skrittade resten. 
Nu är det utvecklingssamtal och sedan öppet hus! :)
 

Dagens planer

Ska först till Jaffa på förmiddagen och rida ut henne, sedan blir det hem och byta om för har utvecklingssamtal kl.3. Efter det ska jag hem, byta om och sedan rida Bamba, blir skogen med henne. Vi behöver det :)
Updaterar under dagen, så håll utkik! :)
Ha en bra dag!


Jaffa 17'e oktober

Red i paddocken i mökret och kan ge tummen upp för detta passet!
I början var hon ganska loj och av lixom, men sen bara vände det helt plötsligt! Hon var riktigt fin i galoppen, det var det jag jobbade mest på idag och mycket övergångar mellan skritt och galopp, även halt och galopp. Baken är inte alltid riktigt med men hon är verkligen på gång!
Hon sökte sig riktigt bra framåt-neråt och ryggen kom bitvis. Hon är en sån häst man känner när hon arbetar med ryggen. Gör hon det inte kan man knappt sitta ner, utan får verkligen slita magen av sig för att ens kunna sitta. Jobbar hon sitter man helt fast. Det är sådan otrolig skillnad! :)
Förövrigt kan man rida henne utan sporrar nu, alltså betyder det att det går mycket framåt nu! Hon är lagom pigg från början till slut, SÅHÄR skönt! :)

Tanten slutar aldrig förvåna mig !


Moppe ♥

Min moppe har ju varit inlämnad sedan i fredags då den bara dog helt plötsligt när jag körde.. Det har verkligen varit hemskt utan den, särkillt när man ska rida mer än en häst per dag. Måste kolla bussar, planera, vara klar just vid den tiden osv. Herregud, förstår verkligen inte hur jag klarade mig innan. Det är så skönt att kunna åka till stallet när man vill, inte behöva vänta i evigheter för att bli hämtad osv. 
Ska hämta den idag - skönt!

/Amanda

Bamba 17'e oktber

Red i paddocken som sagt, markarbete. I början hade jag på gummisnodden och värmde upp med den, hon kändes inte helt hundra så tog av den och då blev det bättre så men sämre endå. 
Hon var otroligt stark och stretig, orkade verkligen inte hålla henne, samtidigt man ska jobba och böja och ställa. Det blev fel och jag vet inte hur många gånger jag sa till att hon inte får springa iväg osv, men endå gör hon det hela tiden. Så sket i allt och skrittade henne bara istället, och bogen flyter ut hela tiden, hon drar iväg och bara gör allt för att slippa typ. Orkar verkligen inte, kanske var för att jag var på världens sämsta humör idag?
 

Updatering

Det gick skit med Bamba idag, har ingen motivaton alls :( berättar mer om det senare...
Väntar i alla fall på bussen nu, stått här i 15 min för att jag kom för tidigt -.- Ska bara hem och vända en stumd för sen ska jag till Jaffa :)


Godmorgon!

Ska snart till stallet, eller ja vid typ ett :)
Bamba ska det ridas markarbete på och Jaffa också för den delen :)
Bamba ska det jobbas mycket volter och övergångar med. Mycket galopp också, alltså en riktig genomkörare. Hoppas verkligen hon går bättre, ska även sätta på gummisnodden.
Jaffa ska få gå ungefär som igår, markarbete. Mycket böja och ställa, övergångar så hon någon gång kan sluta och vara så mycket skänkeldöd som hon är nu. Det har blivit bättre men fortfarande en hel del kvar. 
Ska försöka updatera något när jag är hemma och vänder :)

16'e oktober

Skriver allt i ett idag :)
 
Var först hos Jaffa, mockade och gjorde allt och sedan tog jag in henne. Borstade länge och maserade henne. Mysigt hade vi det. Det är så skönt att vara i stallet när man har all tid i världen och bara ta det lungt och mysa med hästarna. Efter jag maserat henne lindade jag henne fin, sadlade och allt. Gick sedan ut i paddocken och kom på att det inte var så smart att linda idag. Det var vattenpölar lite överralt. 
Skrittade fram henne, inte jättelänge men lagom och arbetade henne en liten stund. Hon var ganska emot i början och ville inte riktigt så jag ville. Kom inte åt henne så som jag ville utan det blev lite halvt pannkaka av allt.. Men blev bättre och bättre, när jag var nöjd gick jag över till traven. Hon var lagom framåt, om man då jämför vad hon brukar. Så det var en lättnad, men fick vara på henne en del gånger. Sedan red jag mycket volter och överställde henne ganska mycket. Hon är lite stor för mig så jag orkar inte riktigt hålla emot på yttersidan men det är såklart en stor förändring jämfört med innan! 
Galoppen var kaos. Hon gick med huvudet rakt upp och var stel som en planka. Jobbade mycket i galoppen idag, kände att det behövdes mest. Gjorde mycket övergångar mellan galopp-skritt-galopp och galopp-trav-galopp. Funkade super, men när hon inte riktigt orkade (eller jag) så blev det lite fel. 
Slutade sedan när jag var nöjd och gick in och fixade henne. 
Sedan hade jag 1½ timme till mamma skulle komma så jag fixade lite i stallet, ställde fram hinder tills på fredag osv. 
Åkte sedan till Bamba, mockat och klart var det så gick och hämtade henne direkt. Hann inte borsta så länge eftersom det började bli lite mörkt eftersom jag skulle rida ut. 
Skrittade henne en bit och travade liten stund och sedan rejsade vi, så härligt! Travade av och sedan skrittade vi hem. Fixade henne lite snabbt och sedan åkte jag hem. 
Min dag, hur var eran? :)
Fotade Jaffa och Alle idag i hagen, så bilder kommer. 

Motivation

Tycker jag har hållt bloggen på en helt okej nivå nu dom senaste veckorna. Innan var det ganska mycket av och på pga att jag mådde dåligt och hade ganska mycket i skolan, mycket häst och mycket av allt. Nu vet jag hur mycket jag klarar, när jag ska göra vad och hur jag ska göra. På det senaste har jag planerat mycket bättre, både med hästar, kompisar, skolan och allt annat. Allt är inte sista dagen och allt blir inte ihopkokat lixom. 
Känner att motivationen är på topp just nu med allt. Det finns såklart alltid småsaker som kunde varit bättre, men överlag så är allt super! 
Känner mig inte helt depp inför vintern, har äntligen ridhuskort, kan åka dit när jag vill och såklart när det är ledigt. Ska verkligen utnytja det nu tills årsskiftet, då det tar slut. Jaffa ska jag försöka ta dit någon gång och Bamba också någon gång i veckan. Ska bli så skönt.


bloggtävling!

Klicka på bilden för att komma till tävlingen! :D
 

Dagens planer

Ska plugga lite morgonen, lite prov om några veckor osv. Skönt att ha lite gjort. Sedan ska jag ta bussen till stan, gå till stallet och rida Jaffa. Hon ska gå i paddocken, mycket fokus på övergångar, skrittarbete och galoppfattningar. Vid 4-tiden kommer mamma och då ska jag till Bamba, hon ska ridas ut. Ganska chill och bara ha kul! Sedan ska jag hem och ev. plugga lite till och sedan tar jag ledigt för dagen :)
Charmigaste bilden på mig och Jaffa, ever ;)

Härlig låt!

 Har inte fattat att jag inte lyssnat på denna tidigare? Såklart har jag sett den men den lät inte bra så då sket jag i att lyssna eller på spotify har den alltid varit den jag dragit förbi men sen bara kom den på toplistan, gissa vem som lyssnar på den 24/7 nu? :D
 
Inte kollat på musikvideon innan, så jaa ;)

Sugen på

Marinblåa Ridbyxor 649 kr
Röda Ridbyxor 679 kr
Tröja 249 kr
Tjocktröja 369 kr
 
Så snyggt! Älskar JH collection, allt dom gör är apsnyggt, ge mig allt! ♥.♥
 
Vad tycker ni? 
HISS / DISS

Känns..

Det känns ganska bra nu, både med hästar, kompisar, skolan och allt vad som nu skall göras. Skolan sköter jag bra, som jag ska. Ska dock försöka höja mig lite, tycker jag har gjort det faktiskt. Annars har jag ett gäng helt awesome kompisar, älskar er! Ni ställer upp, orkar med mig och orkar leva med mig. Saknar vissa, men vi får träffas snart!
Jaffa går så otroligt bra nu. Kommer ihåg första gången jag red markarbete på henne, hade verkligen inget att säga till om. Kunde varken sitta ner i traven eller galoppen, ingen form över huvudtaget! Nu går hon okej, jag kan sitta ner och jag har hittat otroligt många knappar. Både i ridningen och i hanteringen. Gillar verkligen henne, hon är en sådan häst jag aldrig trodde jag skulle rida, fortsätta rida eller ens vilja ha. Nu efter ett tag är det en häst som jag älskar, haha! ♥
Ursäkta dåliga bilder, men dom enda jag har på datan!

Bamba och jag är verkligen i en svacka just nu. Ingenting stämmer, verkligen inte. Hoppas det vänder snart för hon var helt underbar att rida innan. Allt bara klickade, mer och mer och vi lärde känna varandra så galet mycket och alla galna turer som vi haft tillsammans, åhh! ♥
Kanske borde jag bara rida ut ett tag för att hon ska bara få ha kul och komma ifrån det jobbiga ett tag så hon kanske kan hitta lite mer motivation? Eller ska man bara fortsätta rida henne tills det kanske en dag lossnar? Eller är det något hon inte gillar med ridhus? Finns så mycket det kan vara, men så svårt att veta. Vi får se, ska rida ut imorgon.. 
Fina ponny ♥
 

Bamba 15'e oktober

Skrittade upp till ridhuset idag och tänkte bara rida lite lungt och checka så det mesta stämmde. Men nej, verkligen inte. Hon var stark som en oxe, stel i sidorna, flöt ut hela tiden i varje sväng, drog och slet och var allmänt ofokuserad och jobbig. 
Började med att skritta henne, här var hon stressad och bara sprang iväg. Efter ett litet tag blev det bättre och jag började trava henne, men hon bara drog iväg. Sa till henne några gånger med att ta lite mer i yttertyglen då det var den hon gick emot. Inget gick bättre, det gick bara fortare och fortare och jag blev bara mer och mer irriterad. Ibländ orkade jag inte ens hålla emot så fick ta hjälp av ridhusväggarna några gånger. Sedan tog jag lite galopp och då blev allt ännu mer fel, fel och fel. Drog och slet, gick emot, sprang iväg, lyssnade inte på skänklen. 
Blev såklart bättre i slutet men är verkligen inte nöjd. 
Känns som man är tillbaka där man började, orkar inte göra om ALLT igen... :(

Godmorgon!

Vaknade lite väl sent idag (a).. Men har ätit frukost precis och vid kvart över 12 så ska jag med bussen till stan. Ska träffa min plastfarmor.. :)

Water

Fotade lite förrförra veckan, lite vattenbilder. Vatten är så roligt att fota (a)

Bamba v. 42

Måndag: Skogen, väldigt lungt. Mest skritt, även lite trav och kanske någon liten galopp.
Tisdag: Markarbete, skrittar nog upp till ridhuset om det regnar och rider igenom henne. Ska försöka rida henne till dit jag vill ha henne. Ta den tiden jag behöver och verkligen rida henne. Hon ska inte bara dra iväg och inte arbeta.
Onsdag: Markarbete igen, vet inte om det blir ridhuset eller paddocken, beror på om det regnar eller inte. Annars jobbar jag nog vidare på det jag sist gjorde.
Torsdag: Skogen.
Fredag: Bommar, travbommar och lite distansträningar i galopp.
Lördag: Markarbete, lite genomkörare och lite programträning.
Söndag: Vila

HAHA

 

Så löjligt, hon drar med hela mig ! HAHA, gapskrattar i slutet!

Tant, 21 år.. jaooo Jaffa-style ;)


Jaffa 14'e oktober

Red i kronoskogen i regnet. Red på grusplanen, ni får kolla på filmerna nedan. 
Lite bus och lite roligt, men på filmen så drog hon med hela mig, haha så söt. Trodde jag skulle dö av skratt! Men hon höll på så en del sen och jag vill inte tillåta henne att göra så eftersom tillslut kommer hon göra så hela tiden så några gånger sa jag till henne och då slutade hon. 
Vissa stunder var som verkligen hur fin som helst och andra så var hon bara emot handen. Red inte alls bra idag heller utan var lite slarvig på vissa håll ;)
Annars är jag faktiskt nöjd, hon var lika pigg och framåt som igår. Hoppas det håller i sig för hon är mycket roligare och rida då. 

Untitled Video


Bamba 13'e oktober

Red i sickinge idag och det var verkligen inte våran dag idag. Fin i skritten i början, men i traven var hon stark och allmänt jobbig att rida. Tänkte att det kanske blir bättre efter galoppen så började galoppera, katastrof. Det var hemskt, hon flöt ut jättemycket i svängarna även om jag hade henne så mycket jag kunde på yttersidan. Sedan bara drog hon iväg. Samlade jag henne så saktade hon av. Hemma är hon verkligen superfin och man kan samla henne och rida mycket mer men idag var allt en enda stor fight! 
Skrittade igenom henne väl efter det och då var hon så mycket finare! Hon var fin i sidorna och lyssnade mycket bättre. Gjorde mycket volter och flyttningar. 
Travade henne sedan och då var det mycket bättre, hon var en helt annan häst. Tog någon liten galopp igen och det var helt klart bättre men inte bra, så slutade där. Travade av henne och slutade där. 
 
Här är en film på Jaffa! 
Det är Frida som pratar om ni undrar och om ni undrar varför jag ser extremt tjock ut är det eftersom jag hade vinterjacka + ridväst under ;)

Helgens planer

Lördag: Ska rida Jaffa, skogen blir det. Ska vara där så länge jag bara kan, haha! Ska verkligen njuta av första dagen på mitt höstlov ♥ 
Vill ni att jag ska ladda upp en Amandas dag i bilder? ;)
Söndag: Ska rida Jaffa, hoppa tror jag. Höja lite mer än förra gången. Kanske försöka få någon som vill fota, haha någon som vill? ;)
 

Untitled Video


Jaffa 13'e oktober

Red i paddocken idag och gjorde lite markarbete. I slutet hoppade jag några språng. Kommer lite filmer, så håll ukik! :D

Jaffa 11'e oktober

Red i paddocken idag, lindad och fin var hon!
Skrittade fram på asfalt i ca. 10 min och hon är verkligen stencool! Det kom bilar, mopeder, motorcyklar och även en stor traktor med släp och allt. Jag trodde nästan det var sista stunden i mitt liv, haha , men hon bara stod och kollade på den som ingeting. När jag kom in i paddocken så tog jag tyglarna direkt för att hon inte skulle dö som hon lätt gör när hon kommer in i paddocken. 
Skrittade inte jättelänge utan travade fram henne bra. Hade gjort en halv klocka med tre/fyra galoppsprång emellan. Travade igenom dom ganska mycket för att jobba henne i sidorna, hon snubblade några gånger men inget större som hon brukar annars. Galopperade henne sedan lite annorlunda, brukar alltid gasa på några varv innan jag sätter mig ner och arbetar. Men kände att hon var med bra så skippade det. Blev lite mer arbete men kunde tillslut ha den galoppen jag alltid vill ha, den behöver bara bli lite stärkare. 
Måste säga att det är en otroligt stor skillnad på galoppen nu! Innan drog hon hela tiden och var som en planka, både halsen och hela kroppen. Nu är hon med i sidorna och jobbar mycket mer med ryggen och halsmusklerna har blivit så mycket snyggare!

Galopperade sedan bommarna, för att hålla samma takt så tog jag fyra galoppsprång emellan. Varierade såklart men mest fyra gick hon på. Varierade även mycket med trav och galopp, jobbade inte bara bommar utan lite galoppfattningar som bara blir bättre och bättre och även lite trav. 
Är jättenöjd med dagens ridpass och jag red säkert 40-45 min rent markarbete, behövs verkligen! :)
Innan

Godmorgon!

Ska snart gå till bussen, idag blir det skolan. Efter ska jag plugga och lite så, ska gå en sväng.
Annars nu känner jag mig sådär men hoppas det blir bättre, ha det gott!
/Amanda


Godnatt!

Sitter och kollar på Ghost Wisperer, alltid lika rädd. Är asrädd för det övernaturliga eller hur man nu ska säga.,
Annars är det skola imon, wiiee. NÄ. Men ska plugga efteråt och inte till ett enda stall, ska istället ut och försöka ta mig en rejäl promenad, har hört att om man hatar att springa kan man gå istället. Har ju sämst kondis så kan ju gå när man endå inte är helt 100 frisk :)
Godnatt, updaterar mer imon! :)


Tankeinlägg

Något jag har tänkt mycket på är hur många timmar, slit osv. vi lägger på just dom vi älskar - hästarna. Flera timmar åt bara skitarbete och sedan dom minuterna man sitter på hästryggen. Såklart har alla olika själ till varför dom har häst, vissa för att ha dom att pyssla och gosa med, vissa för motionsridning, viss för att få rida och få vara med hästen, vissa för att rida, vissa för att träna och vissa för att tävla. Såklart finns det ju många mer olika själ till att ha häst. 
 
Tänk snäppet längre, hur mycket pengar och framförallt tid tar det inte? Min mamma ställde oftast upp när jag var sjuk eller borta med att mocka och göra maten, det tackar jag henne mycket för. När man har häst så har man den varje sekund, varje minut, varje timme och varje dag året runt. Det ska mockas varje dag, mat ska köpas, hovslagare, veterinär, man ska hålla koll på vaccinationer och allt som har med hästen att göra. Spån ska köpas, krubba, hinkar, foderhinkar, kan skriva upp långa listar vad man ska köpa. 

Jag hade tur, jag fick foderhinkar, täcken, träns, grimmor, grimskaft, bett, skydd, foderhinkar osv med Gallant när jag fick honom. Det enda jag köpte var regntäcke, vintertäcke och fleecetäcke. Såklart köpte jag schabrak osv. med tiden men om man tänker på allt annat runt hästarna. Han var nyverkad när jag fick honom, han hade påbörjats med vaccinering och han var avmaskad. Det var skönt att jag själv hade börjat med det innan han kom så det inte blev kaos när han väl kom. För er som inte visste hade jag Gallant som medryttarhäst 2-3 månader innan jag tog hem honom. 

Det sägs att vi som har hästar är bättre på att ta ansvar, har mer respekt för både människor och djur, att vi är bättre på att ta intsiativ, Jag fårstår vad dom menar, såklart är detta olika från person till person. Men tänker man så måste vi ta ansvar för ett djur, vi har dom verkligen hela tiden och vi måste veta olika saker för att kunna göra andra saker. Vi måste ha respekt för hästarna, inte vara rädd utan har respekt för dom som dom är. Vi vet innerst inne att dom kan sparkas, dom kan bli rädda för en sten, det går inte säga ''min häst blir inte rädd för något''
 
Det är så otroligt mycket, man kan inte alltid vara perfekt. Det blir fel ibland och vi gör misstag. Man får inte vara rädd för att göra fel, som jag gjorde. Det ordnar sig tillslut och man måste acceptera sig själv för den man är. Man kanske inte har det finaste stallet, den finaste hästen, den dyraste sadlen eller snyggaste utrustningen, men jag lovar, du är inte sämre för det!
 

Dålig updatering, jag vet!

Ursäkta för dagens dåliga updatering! Har inte så mycket att skriva om eftersom jag inte har ridit eller gjort något. Imorgon ska jag antagligen vara hemma om jag inte blir bättre.
Annars säger jag godnatt nu, hörs! :)


Sjuk

Har feber osv, så fick vara hemma idag. Slappar bara just nu så får se hur det blir imorgon, om jag går till skolan eller inte :/
Annars har jag typ bara kollat på TV idag och mått skit, aja, babblar bara om tråkigt nu så vi ses :)


Tävlingar

Något man märker på högre tävlingar, speciellt ponnytävlingar är hur mycket vissa föräldrar pressar sina barn. Står på läktaren och skriker till dom, smackar och säger hur dom ska rida, när dom är inne på banan och ska rida. När jag jobbade stod jag vid insläppet och vissa föräldrar hade man bara lust att säga till och jag var så trött på att stå där med otrevliga föräldrar. Vissa var verkligen supersnälla, som stod och pratade med mig och frågade snällt om man kunde göra si och så, eftersom dom kanske hade svårt att gå in i ridhus osv - creed till dom! Det är dom som gjorde det roligt att stå där i fyra timmar. 
 

Bamba 7'e oktober

Hoppade idag, är inte alls nöjd. Jag och Felicia pratade lite om det, att jag blir nervös och sätter högre press på mig än vad jag igentligen kan. På något sätt blir jag nervös. Jag rider som bäst när jag är själv, med musik och har tid på mig. Det gör inget om någon kollar i smyg, bara jag inte vet om det lixom, haha!
Men annars låg hindrena på max 70, kom fel nästan hela tiden. Nu har hon börjat hoppa av alldeles förtidigt, innan tog hon alltid ett litet extra-språng. Har jobbat på det att hon inte ska ta det extra, men nu när hon gör det blir jag helt paff haha!
I början bockade hon och höll på, men ju längre in i ridpasset slutade hon. Men annars är jag nöjd, hon ställer upp och står ut med alla mina misstag. Såklart känns det bättre nu när jag känner henne mer, hon visar utveckling hela tiden! :)
Måste ursäkta att det inte blev bilder, för det första glömde jag kameran och för det andra har det regnat mycket del av tiden, sörry!

Ridit Jaffa

Red ut och galopperade en hel del! Hon var pigg och stark. Annars hade vi det bra i skogen :)


Visste ni?

Ni kanske har märkt att jag skriver då och då om att jag har ont i ryggen och nacken. Tänkte ge er en förklaring till detta, har inte skrivit om det någon gång på bloggen. 
Jag skulle rida Atlaz förra sommaren, i augusti var det för att vara exakt. Han hade inte ridits på ett tag och jag hade ridit honom någon dag innan. Dum som jag var skulle jag hoppa några jättesmå hopp, han brallade ur totalt och jag flög som en vante. 
Här är en bildserie , lägger dom som miniatyr, så klicka om ni vill se större.
Efter att jag föll av honom, flög jag upp igen och landade med huvudet åt andra hållet. Dom som var där sa att jag flög upp igen och landade åt andra hållet. Jag låg där, kunde inte andas på många sekuder, hade jätteont i huvudet och ryggen, ner till benen. 
Ambulansen kom, åkte in till sjukhuset och dom sa att jag hade spräckt min svanskota. Stackars Emma säger jag, dagen efter skulle vi ta tåget tillsammans och åka till henne. Det gick ju såklart inte. Det hela slutade med att jag bara kunde sitta på mjuka saker i två - tre veckor, men endå var jag uppe i sadlen igen efter tre veckor. 
Tur hade jag då skolan började efter tre veckor. 
Har fortfarande ont i ryggen ofta!
Visade bilderna för dom som var där och en sa att han bockade och höll på mycket högre, han slet även sönder tyglarna. 
Jag vill inte ha en enda kommentar om hur det ser ut - det kan hända ALLA!
 

Blöh

Har huvudvärk, hosta och förkyld. Sitter i soffan men myskläder och kollar på Lejonkungen 2 :)


Godmorgon!

Har precis vaknat och ska snart siga upp och äta lite frukost. Det bästa idag är att jag vaknade upp och kom på att jag är ledig idag också!
Idag ska jag hoppa Bamba med Felicia, ska även rida Jaffa, antingen lite markarbete eller en uteritt, har lite svårt att bestämma mig :)
Idag ska jag försöka komma ihåg att få med mig kameran, så kanske kommer lite bilder ;)
Hörs!


Ridkläder VS Vanliga kläder

Nu har jag kommit in i värsta klädersrycket. Är inte alls sugen på att köpa ridkläder och ridsaker, det enda jag vill köpa inom hästområdet nu är en ny ridväst! 
Sitter ofta på kvällarna och tittar på kläder till mig, som jag gillar och som jag vill ha, innan var det ridkläder. Har börjat bli mer och mer intresserad av mode, men endå håller jag mig till min stil. 
Älskar orange, svart och vinrött. Köper gärna saker i dom färgerna. 
Har ni också sånna peridoer med vad ni mest köper? 

Köpt

JP New Slim jeansJP New Slim jeansSJ RB Need HoodSP RB Need PantOJ Nordkapp
Detta från BIKBOK
Detta från HM
MACY halsduk naturMACY halsduk svartMACY mössa svart
Detta från Indiska
Nöjd, blev en hel del sjalar och sådant att byta lite med. Sedan skorna ser jättefula ut på bilden.. :p
 

Hemma!

Kom hem för kanske en timme sedan. Har köpt en hel del nya kläder och haft det super med mamma denna helgen! :)
Ska försöka skriva ihop något inlägg ikväll, hörs!!

Lätt dagens låt!

 

Bamba 4'e oktober

Red i paddocken, absolut inget ansträngande. Lite byten, lite galoppfattningar, övergångar osv :)
 

Jaffa 4'e september

Skrittade först ut en runda på ca. 15 min gick sedan in till paddocken där jag lagt fram lite bommar och lite sockerbitar. I början hade jag inte något spö så fick rida till stallet och hämta det. Gick helt klart bättre med det, jobbade ganska mycket i galoppen idag och hon var verkligen superfin och tog jättebra stöd på bettet och jobbade igenom sig ordentligt. Inte så jättestel i sidorna vilket bara är positivt! :)
Sedan jobbade jag på bommarna, vet inte hur jag ska lägga henne för att galoppera över bommarna inte bara klampa över. Hon jobbar inte för fem öre över sockerbitarna, vill att ryggen ska komma mer!
Men annars har jag inget mer att klaga på än att det är jag som behövs tränas nu, haha! ;)
Förövrigt har jag blivit sjuk och sjunger med min röst som är superhes, undra hur det låter haha! ;)

Godnatt

Imorgon är det ridning på Bamba och Jaffa, Bamba vet jag inte vad jag ska göra med och Jaffa blir det ev. markarbete. Sedan ska jag även packa då jag och mamma åker iväg på fredag, ska försöka skriva lite då! :)
 
Haha, tråkigt hade jag .. ;)

Jaffa 3'e oktober

Red ut henne idag, skrittade ett tag. Travade sedan en bra stund för att värma upp henne ordentligt. Sedan fick hon pausa lite och sedan galopperade jag henne ganska länge. Alltså blev det konditionsträning för henne och benträning för mig då jag stog hela tiden! Haha, kan säga att miga ben gör ont och var som spagetti när jag kom hem, snacka om att jag måste träna mina ben ;)..
Sedan skrittade jag henne runt 15-20 min!
Gammeltanten är inte så framtung som det känns som, haha!

Bamba 3'e oktober

Red i paddocken, markarbete. I början var hon inte alls på hugget. Sprang bara iväg från arbetet. Sedan i galoppen blev hon galet fin. Hon hade jämt stöd, gick i helt okej form och jobbade på ovanligt bra! Tränade lite förvänd galopp på henne, gick inte jättebra men alltid en början. Vet inte om jag ska fortsätta det, eftersom vi har tränat en massa byten.. Annars är jag supernöjd, nästa gång jag rider markarbete ska jag jobba lite mer i traven då det känns som det behövs :)

Read all about it

You've got the words to change a nation
but you're biting your tongue
You've spent a life time stuck in silence
afraid you'll say something wrong
If no one ever hears it how we gonna learn your song?
So come, on come on
Come on, come on
You've got a heart as loud as lions
So why let your voice be tamed?
Baby we're a little different
there's no need to be ashamed
You've got the light to fight the shadows
so stop hiding it away
Come on, Come on

I wanna sing, I wanna shout
I wanna scream till the words dry out
so put it in all of the papers,
i'm not afraid
they can read all about it
read all about it oh
oh-oh-oh
oh-oh-oh
oh-oh-oh
oh-oh-oh
oh-oh-oh
oh-oh-oh

At night we're waking up the neighbours
while we sing away the blues
making sure that we remember yeah
cause we all matter too
if the truth has been forbidden
then we're breaking all the rules
so come on, come on
come on, come on,
lets get the tv and the radio
to play our tune again
its 'bout time we got some airplay of our version of events
there's no need to be afraid
i will sing with you my friend
Come on, come on
[ From: http://www.metrolyrics.com/read-all-about-it-ptiii-lyrics-emeli-sande.html ]

I wanna sing, I wanna shout
I wanna scream till the words dry out
so put it in all of the papers,
i'm not afraid
they can read all about it
read all about it oh
oh-oh-oh
oh-oh-oh
oh-oh-oh
oh-oh-oh
oh-oh-oh
oh-oh-oh

Yeah we're all wonderful, wonderful people
so when did we all get so fearful?
Now we're finally finding our voices
so take a chance, come help me sing this
Yeah we're all wonderful, wonderful people
so when did we all get so fearful?
and now we're finally finding our voices
so take a chance, come help me sing this

I wanna sing, I wanna shout
I wanna scream till the words dry out
so put it in all of the papers,
i'm not afraid
they can read all about it
read all about it oh
oh-oh-oh
oh-oh-oh
oh-oh-oh
oh-oh-oh
oh-oh-oh
oh-oh-oh

I wanna sing, I wanna shout
I wanna scream till the words dry out
so put it in all of the papers,
i'm not afraid
they can read all about it
read all about it oh

 
Säger Godnatt för idag, updaterar er mer imorgon med mer inlägg,
ska verkligen försöka fånga lite bilder.
Godnatt ♥

 


Hemkommen

Idag ska jag bara plugga, typ. Frida kommer snart och vi ska göra lite tillsammans :) Ska inte rida någon idag, så vi får se om jag ens kommer somna ikväll, haha. Skojja ;)
Men nu sitter jag och äter lite och hoppas på att Frida kommer snart! ♥

Untitled Video


Untitled Video


Untitled Video


Bamba 1'a oktober

Red ut i skogen och jag vet inte vad det var med henne idag! Helt galen, tog bettet flera gånger och höll på att bocka, studsa och dumma sig. Dock kanske det berodde på att jag var irriterad (inte på Bamba) och allmänt trött. Men några skratt fick jag mig iaf, söteponny ;) ♥

'Uräkta!

Det krabbade med filmerna lite därför blev det några fel filmer!

 


Jaffa 1'a oktober

Hoppade henne idag, bitvis var det en sten som jag red, haha!
Annie var med ock filmade några små klipp som ni kommer att få se ;)
Annars var det inga direkt höjder utan mest lite skutt och försökte få henne fram för skänklen. Ibland såg jag avstånd, men eftersom hon inte alltid lyssnar frammåt så blir allt fel. Men jag red som en kratta ibland och hon var verkligen galet fin, (ovanligt fin kanske man ska säga?). 

Filmer kommer! :)

Untitled Video


RSS 2.0