Godnatt

Imorgon är det skola --> trååkigt! Efter det ska jag in till stan och sedan rida Bamba. Blir bara en häst imorgon då jag ska plugga och så . Hörs imorgon!


Har tråkigt, haha!


Jaffa 30'e september

Red i paddocken idag, red i kanske 30 min totalt. 
I skritten var det som att sitta på en sten, inget hände. Lyssnade varken fammåt eller tillbaka, gick emot handen hela tiden och var inte alls glad. I traven var det bättre, hon lyssnade fortfarande inte frammåt som hon skulle men var inte emot handen så som hon annars brukar. Travade fram henne ordentligt och det blev bättre. 
Galopperade sedan, hon började kicka lite och hålla på. Blev såklart lite arg då hon inte ska hålla på så, så jag red fram henne ännu mer och sedan var hon en helt annan häst! :)
Jobbade henne lite i galoppen, på en stor volt, böjde lite och gjorde något byte som jag fick göra om fem gånger för hon gjorde som hon själv ville. Travade henne en stund efter det och lyssnade jättebra frammåt och var mycket mjukare i sidorna! Skrittade sedan av henne och var nöjd för dagen! :)

Bamba 30'e september

Red i paddocken med gummisnodden på och hon var verkligen superfin. Tränade lite från programmet och sedan lite galoppfattningar och lite annat. 
Hon är verkligen ruskigt fin när hon väl går rätt, hon kan om hon vill. Stort + till traven där hon verkligen var ovanligt fin. Inte så på och det steget hon hade ibland ♥ När jag galopperade började hon bli lite trött och galoppen blev ganska flack och hon mest bara sprang, jobbade lite och bitvis var det mycket bättre. 
Jag kan inte sluta tänka på hur hon var när jag började rida henne, haha! Jättestark och bara sprang. Kunde verkligen inte galoppera samlat och huvudet var rakt upp nästan hela tiden. Nu går hon helt okej och kan galoppera samlat, synd att jag inte hade film för det är verkligen hur stor skillnad som helst ;)
 
Och jag har fortfarande inga nya bilder, förlåt!

Godmorgon!

Söndag, skola imorgon :(
Har nästan precis vaknat med huvudvärk, hoppas det verkligen släpper snart! Annars idag ska jag rida Bamba, lite markarbete med henne. Ska sätta på gummisnodden igen ochträna lite vägar i LB:1. Ska ju vara med på KM'et med henne :)
Jaffa ska få gå lite lätt i paddocken. Lite i alla gångarter och rida igenom henne i sidorna, blir nog mest skrittarbete. Tänkte jobba henne mycket där för att sedan gå över till trav och galopp. Funkar inte skritten funkar inte resten ;) Men skriver senare, ha det bra! :)


-

Tänkte säga att jag inte hinner updatera så mycket på vardagarna, dels för skolan och sedan för jag har en del efter skolan också. Skolan börjar 8 och jag är hemma lite innan tre, pluggar och sedan åker jag vanligtvis till stallet och rider oftast två, ibland tre och alla står i olika stall. Det tar tid men jag är på tre ställen och då blir det så. Mest rider jag Bamba och Jaffa. Trivs jättebra med det. 
Sedan på helgerna försöker jag vara med kompisar så gott som det går och göra andra saker, även någon gång ibland på vardagen tar jag ''ledigt''. Då är jag oftast helt död och orkar inte göra något. Hoppas ni förstår, men jag ska verkligen försöka updatera bättre, jobbigt med ena dagen inga inlägg och andra fem. Ska även försöka skriva lite mer längre inlägg, om jag kommer på då ;)

Dagen

Jaffa var jag ute i skogen med i kanske runt 40 min. Ska rida henne imorgon med, blir nog ett litet lätt pass i paddocken. Endast markarbete, ska rida igenom henne i sidorna och lite sådant. 
Bamba var jag ute i skogen med också, helt oseriöst med Felicia. Haha, vi red i mjukisbyxor, mysigt ;)
Vet jag har verkligen inga nya bilder, ska försöka fixa! :)
 

Ridit

Har ridit Jaffa nu. Faktiskt ovanligt pigg - big like! Ska snart vidare till Bamba! :)


Godmorgon!

Ska snart ut till Jaffa och rida henne. Idag blir det lite mer, i alla gångarter. Sedan blir det till Bamba och rida ut henne. Härlig dag, ikväll ska jag även till ett annat stall och kvällsfodra hennes hästar. :)
/Amanda


Jaffa idag

Red Jaffa idag och eftersom mamma sabbade min planering så hann jag inte rida Bamba, så tråkigt :(.. Men myste med henne en del idag och skrittade och travade pyttelite barbacka i skogen. Imorgon ska jag rida henne också och då blir det skogen igen och trava lite mer och sedan ta en liten galopp :)
Sedan ska jag Rida Bamba och sedan till ett stall till ;)

Dagens aktivering

Har precis kommi hem från skolan och den har varit helt okej. Nu ska vi in till stan och fixa lite saker, ska även rida Jaffa och Bamba. Jaffa ska ut och skritta och kanske trava några steg, Bamba ska också få gå ut i skogen och busa lite. Ska bli härligt och ha lite kul med hästarna! :) 
Ska även försöka ta med mig kameran och fota lite, så det blir lite nya bilder här på bloggen! :)
Ska försöka updatera er mer ikväll, så håll utkik! 
Fina Bamba får stå för en bild till! ♥

27'e september

Igår var det första dagen på många dagar och veckor som jag inte var i stallet. Denna eftermiddagen spenderades med Frida och herregud säger jag bara ;). Älskar dej ändå ♥
Men vi fixade lite saker och dampade lite. Annars gjorde jag inte alls mycket sedan på kvällen utan bara slappade lite. 
Fina Bamba! <3

Lasse och Jaffa

Skrittade först Lasse efter jag ridit Bamba och han är verkligen stor, typ 170 men så mysig. Funderade lite, personligheten som Lasse, snällheten från Gallant, charmigheten från Bamba och som Hera i ridningen skulle verkligen vara en häst to die for!!
Sedan åkte jag vidare till Jaffa och skrittade henne, vi bestämde även att i vinter ska vi åka upp med henne till ridhuset ibland och rida :) kul att hålka igång henne i vinter!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3362255/images/2012/pic_50635cebddf2b314070006b0.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3362255/images/2012/pic_50635cebddf2b314070006b0.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3362255/images/2012/pic_50635cebddf2b314070006b0.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3362255/images/2012/pic_50635cebddf2b314070006b0.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3362255/images/2012/pic_50635d4d9606ee4172db2d86.jpg" class="image">


Lasse och Jaffa

Skrittade först Lasse efter jag ridit Bamba och han är verkligen stor, typ 170 men så mysig. Funderade lite, personligheten som Lasse, snällheten från Gallant, charmigheten från Bamba och som Hera i ridningen skulle verkligen vara en häst to die for!!
Sedan åkte jag vidare till Jaffa och skrittade henne, vi bestämde även att i vinter ska vi åka upp med henne till ridhuset ibland och rida :) kul att hålka igång henne i vinter!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3362255/images/2012/pic_50635cebddf2b314070006b0.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3362255/images/2012/pic_50635cebddf2b314070006b0.jpg" class="image">


Bamba 26'e september

Red i paddocken idag, satte på en gummisnodd. I början hade jag den väldigt löst och spände den mer och mer efter hand. Spände den hårt i slutet men hon kunde i alla fall inte dra upp huvudet. Men i början var hon ganska tjafsig men det löste sig efter hand. Hon undrade först vad det var igentligen då hon testade lite först men sedan när hon förstod vad det var var hon så gaaalet fiiin! Både i traven och i galoppen var hon så jädrans fin!! Lydig, frammåt och tjafsade inget. Hon sänkte sig frammåt nedåt som hon ska och ivland kom ryggen. Ska absolut använda den mer! Måste även säga att galoppen var ett stort +.
Släppte den helt sedan och formen var som innan och hon var ruskigt fin då också, duktig ponni! <3
Ska även säga att jag gjorde mycket tempoväxlingar och galoppfattningar.
Btw, detta är den första bilden jag tog på Bamba, nästan ett år sedan ;)


Hej på er!

Skolan idag har varit helt okej faktiskt. Sen nu är jag hemma och ska snart till stallet och longera Hera och skritta Lasse, sedan ska jag till stall två och rida Bamba. Studiedag imon så :)


Tjena!

Har intr haft varken tid eller lust att blogga. Är i världens svacka efter Gallant, saknar honom dag ut och dag in..
Annars är jag påväg hem från skolan nu och appen fungerar lite i alla fall :) Ska plugga lite nu och sedan blir det stallet, ska göra en bomövning med Bamba och det är väldigt mycket svängar och så :)
Skriver om dagens ridpass ikväll!
Hörs!


Miss u <3


Bamba 21'a september

Red henne i paddocken, markarbete. Skrittade fram först några varv och sedan skrittade jag henne och hon var väldigt oärlig i början, krökte nacken och smög iväg hela tiden. Tror hon är ganska rädd för spöet så ska prova att rida utan imon. Annars i traven var hon helt okej , pigg och framåt. 
I galoppen var hon helt underbar, något stark ibland men lyssnade jättebra och var så posivtiv. Bara för jag inte kunde låta bli tog jag något lågt språng och allt stämmde så jättebra verkligen! Sedan var det vanliga basicsaker som checkades, byten, övergångar, galoppfattningar och lite svängar och andra småcheckar. Funkar verkligen bättre och bättre för varje dag och man känner verkligen skillnaden, och nu kan man sätta lite mer press på lilla prinsessan ;)

Godmorgon!

Kunde inte updatera igår för appen, blir aparg! Men är påväg till skolan nu och vi har skolfoto idag, gillas inte.. Men sedan blir det skogen men Bamba och plugg. Så ses senare!


Förvånad

Åh vad jag älskar mina stövlar! Jag har haft dom i många månader, dom var väl använda när jag fick dom och endast en knapp var sönder! Köpte den gamla modellen och dom har hållt riktigt bra! 
Det var en gång dragkedjan slutade fungera, men det var bara att dre ner den så har den fungerat i en månad till. Nu har en knapp lossnat, men sätter man din den håller det många ridpass innan man får sätta dit den igen.
Jag har hört mycket att dom , särkillt den gamla modellen ska vara riktigt dålig. Jag tycker verkligen inte det och är nästan helt inne på att köpa ett par till, isåfall bruna. Gillar dom verkligen supermycket!
Fungerar utmärkt som slit och slängstövlar som jag har dom till ;).

Några bilder!


Varken bra kvalité eller något bra, men ni får leva med det ;)
 








Bamba 16'e september

Idag blev det markarbete på Bamba igen, dock med lite bommar idag.
Skrittade fram henne ute och arbetade direkt när jag kom in i paddocken. Skrittade inte jättelänge men checkade sidorna, gas och broms. Hon kändes väldigt fräch och pigg. Gick sedan över till trav, jobbade med samma sak här, gas oh broms. Gjorde lite skrittövergångar för att checka lite till. Hon blev väldigt stark vissa stunder, och var även lite av och på. Efter lite arbete på volter travade jag över cavalettibommar i båda varven. Här var hon inte riktigt med på noterna så fick trava igenom dom några gånger.
När jag var nöjd där så började jag galoppera henne. Gasade några långsidor innan jag arbetade henne. Sedan gjorde jag några byten över bommar och lite kontrollövningar mellan sockerbitarna. Blev väldigt mycket galoppjobb idag också. Rullade över bommarna ganska många gånger innan jag var nöjd och sedan la jag av. 

Hemma!

Kommer ett inlägg om dagens ridpass på Bamba och några få bilder jag tog idag på tävlingen. Tog endast några på 140!
/Amanda


Godmorgon!

Precis vaknat, ska snart till stallet och rida lite på Bamba. Sedan blir det till sickinge och idag hänger systemisen med och fotar lite, ska bara ta bort lite bilder från minneskortet :)


Bamba 15'e september

Red med hacket på idag, har innan bara haft det i markarbetet. I början jobbade jag henne lite i skritten, mest för att känna på henne hur hon var och lite så. Hon hängde sig inte i handen och hon var väldigt mjuk. Travade sedan henne, lungt och med mycket övergångar mellan skritt och trav och även  övergågar i traven. Hon lyssnade bra framåt och var väldigt mjuk i sidora också!
Galopperade henne sedan, gjorde volter, byten och galoppfattningar. Kändes verkligen superfin!
Ska helt klart ha detta någon gång då och då, supernöjd! :D

Bamba 12'e september

Red i paddocken idag, markarbete. 
Skrittade fram ute på asfalt och när jag kom in i paddocken skrittade jag henne ganska länge och tänkte mycket på vad vi gjorde på träningen och vad jag skulle tänka på. Fungerade super, Bamba var ganska fin i sidorna och i munnen. 
Travade henne sedan, inte jättemycket men lite lagom så. Gjorde mycket volter och övergångar, även lite skänkelvikningar. Gjorde något galet fina ökningar, hon bara flög fram! Inte Bamba-style så blev ganska paff ;)
 
Sedan över till det jag skulle jobba på mest idag - galoppen. Började först med lite tempoväxlingar och volter. Hon blev trött ganska snabbt så fick rida mycket med med benen än vad jag brukar. Sedan blev det lite galoppfattningar och jag är verkligen supernöjd!! 

Hej!

Fick utbrott på appen igår som ALDRIG fungerar, typ...
Kommer skriva när appen fungerar, har försökt updatera varje dag men den fungerar verkligen inte!
Men ska skriva ihop lite inlägg nu tänkte jag om Bamba vad jag gjort med henne osv :)
 

UsäktA!

Förlåt mig, har varit så mycket..
Updaterar imon!


Visste ni?

Haha, vartenda gång jag fotar hästar, tex. i hagen så tar jag alltid kort på mule, öron och pannluggen. Jag tycker det är för sött, här är tex. några bilder jag tog på Bamba igår ;)



Bildbomb - La Bamba


Träning 9'e september

Tränade hoppning idag. 
Vi travade fram ganska länge och jag har verkligen en del att öva på! Särkskillt min hållning och min hand. Har gärna handen rak och blir hård, ska upp med tummen och fram med knogarna. Bra att någon säger det för Bamba var inte alls lika stark som vanligt, tror jag hittat lösningen ;). Sedan måste jag räta upp mitt överliv för att använda det när jag bromsar ( bromsar gärna mer med handen ). Det var verkligen nyttig träning och det kändes mycket bättre, verkligen!
 
Sedan i galoppen jobbade vi med att få fram och tillbaka henne med sätet. Alltså när jag står i lätt sits ska hon länga sig och när jag sitter tillbaka ska hon bromsar och jag ska knappt använda handen, det funkade verkligen superbra! 
 
Sedan började vi hoppa fram med travbom - kryss och det gick bra. Höjde upp krysset efter det och det gick också superbra! Hängde inte med till 100% ibland, men en öva-sak! Hoppade sedan fram på ett räcke som sedan blev oxer och tillslut bangade jag ur, blev lite högt, höhö.. Sedan hoppade Felicia en LA-bana som hon ska debutera på fredag, lycka till till henne! :) Jag hoppade en LD-bana, hade en bra galopp och fick peta med spöet ibland när hon drog till sidan och försökte slippa, var mycket tuffare och det gav mig ett bättre självförtroende och henne också tror jag. Är verkligen nöjd med henne idag, längtar bara tills nästa träning! :)
 
Har lite nya bilder på Bamba, håll utkik! 

Godmorgon!

Idag är det bara hoppträning med Bamba på schemat! Så vi taggar det nu, har inte tränat med henne på flera månader så känner mig lagom taggad ;)
Sedan blir det hem och fixa sig för att sedan bara slappa hela kvällen!
Updaterar er efter träningen :)


Vad hände?


Hair ♥

Whenever I'm dressed cool my parents put up a fight
And if I'm hot shot, mom will cut my hair at night
And in the morning I'm short of my identity
I scream, "Mom and dad, why can't I be who I wanna be, to be?"

I just wanna be myself and I want you to love
Me for who I am
I just wanna be myself and I want you to know
I am my hair
I've had enough, this is my prayer
That I'll die livin' just as free as my hair
I've had enough, this is my prayer
That I'll die livin' just as free as my hair
 
I've had enough, I'm not a freak
I just keep fightin' to stay cool on the streets
I've had enough, enough, enough
And this is my prayer, I swear
 
I'm as free as my hair
I'm as free as my hair
I am my hair
I am my hair
 
Free as my hai-ai-air
Hai-ai-air, hair
Free as my hai-ai-air
Hai-ai-air, hai-ai-air
 
Sometimes I want some raccoon or red highlights
Just because I want my friends to think
I'm dynamiteAnd on Friday, Rock City High School dance
I've got my bangs to hide that I don't stand a chance, a chance
I just wanna be myself and I want you to love
Me for who I am
 
I just wanna be myself and
I want you to know
I am my hair
 
I've had enough, this is my prayer
That I'll die livin' just as free as my hair
I've had enough, this is my prayer
That I'll die livin' just as free as my hair
 
I've had enough, I'm not a freak
I just keep fightin' to stay cool on the streets
I've had enough, enough, enough
And this is my prayer, I swear
 
I'm as free as my hair
I'm as free as my hair
I am my hair
I am my hair
 
Free as my hai-ai-air
Hai-ai-air, hair
Free as my hai-ai-air
Hai-ai-air, hai-ai-airr
 
I just want to be free, I just want to be me
And I want lots of friends that invite me to their parties
Don't want to change and I don't want to be ashamed
I'm the spirit of my hair, it's all the glory that I bear
 
I'm my hair, I am my hair
I'm my hair, I am my hair
I am my hair,
I am my hair,
I am my hair
It's all the glory that I bear
 
I'm my hair, I am my hairI
t's all the glory that I bear
I'm my hair, I am my hair
I'm my hair, yeah, yeah
It's all the glory that I bear
 
I'm my hair, yeah, yeah
It's all the glory that I bear
I'm my hair, yeah, yeahI
t's all the glory that I bear
I'm my hair, yeah, yeah
 
I've had enough, this is my prayer
That I'll die livin' just as free as my hair
I've had enough, this is my prayer
That I'll die livin' just as free as my hair
 
I've had enough, I'm not a freak
I just keep fightin' to stay cool on the streets
I've had enough, enough, enough
And this is my prayer, I swear
 
I'm as free as my hair
I'm as free as my hairI am my hair, I am my hair
Ooh, I'm my hair,
I'm my hair



Jaffa 8'e september

Red på 'åkern''. Skrittade fram och så som valigt, jobbade inte så länga i skritten utan gick snabbt över till traven. Gjorde serpentiner och tänkte mycket på att hon skulle vara rak innan jag ställde om osv. Gich faktiskt riktigt bra, gammeltanten försöker ju komma undan men nu när jag har ridit henne en del så kan jag ju knapparna. Ser nog inte lovligt ut men bättre att det ser dåligt ut i början och blir bra sedan, eller vad säger ni? Efter ett tag blev hon ganska mjuk i munnen och sidorna var för den delen också böjbara. 
 
Galopperade henne sedan, gjorde mycket galoppombyten och ökningar. Efter varje galoppombyten går det ett snäpp saktare så ibland fick jag gasa på lite så det gick med lite fart. Det är just när man rejsar med henne lite som hon hittar framåtläget och gör man det några gånger så kommer gasen automatiskt. Många gör det felet att dom sitter med sporrarna i hela tiden, men bättre att säga till någon gång riktigt istället för att säga till snällt allt förmånga gånger. Lixom jag använder först vanlig skänkel, sedan sporren lite, lyssnar hon inte då blir det mer sporre och där brukar hon lyssna. Men när hon inte gör det är det bara släppa tyglarna och gasa så hon verkligen går fammåt. Det funkar och mot  slutet brukar hon gå frammåt för vanlig skänkel, där vill vi ju ha henne från början!
 
Sedan travade jag henne ett tag med volter och lite sådan och skrittade av henne, jag är inte nöjd, men inte missnöjd heller. Ska rida henne sedan på fredag! :)
Lilla Jaffa-pluttis ♥


Nya favoriten ♥


Lasse 8'e september

Red ut honom. Har aldrig i mitt liv suttit på en sådan stor 4-åring. Något nytt och spännande ;) Skrittade fram honom ett bra tag och arbetade honom ett tag innan jag travade. Mjuk i munnen, ställde inte alls några höga kram på honom. Traven var verkligen annorlunda, inte den mjuka och ''runda'' traven men inte heller någon skumpig trav utan något mittemellan som jag aldrig ridit innan!
Galoppen var nog det som jag blev mest förvånad över, herregud  säger jag. Riktigt stor och det var något speciellt med den som jag inte kan sätta ord på men efter ett tag kom jag in i flytet ;)

Har ingen bild på Lasse heller, tyvärr :/

Bamba 8'e september

Red ut en lugn sväng. 
Skrittade i ca 15 min på asfalt och sedan travade jag en bit och galopperade en bit sedan skrittade jag av. Hon hade grymt power i galoppen måste jag säga. Så himla fin har hon blivit nu på det senaste!

Bamba 7'e september

Btw, inlägget innan var om igår inte idag!

Red dressyr för Felicia i dressyrsadlen. Gick inte jättebra men, hade svårt att rida i dressyrsadlen men det var bättre i slutet. Vi gjorde lite skänkelvikningar och serpentiner. Hon var ganska tjafsig men det kanske var för att jag nådde om henne på ett helt annat sätt än i hoppsadlen. Hade lite mer kontroll nu ju, jobbigt sa hon ;)
Galopperade lite i slutet, jobbade med att öka och bromsa med sitsen. Har ju nytta av det på banan med kom vi fram till ;)
NÖJD!


Longering- Aragon och Hera

Aragon - Han var pigg och ville inte alls lyssna. I början var han fin men fick inte ner honom i trav från galoppen. Tror det är om han kan testa om det går att komma undan eller något. Men när jag fick ner honom gjorde jag övergångar mellan skritt och trav. Slutade sedan. 
 
Hera - Gick superbra. Lite seg i traven i början men blev bättre sedan. I galoppen var det lite jobbigt så galopperade henne inte jättelänge.Det är ju inte jättestor volt så förstår henne.Gjorde det i båda varven och sedan avslutade jag. 
 
Har inga bilder på dom, så ni får leva utan nu ;)

Härligt!

Värsta partylistan på spotify, ensam hemma och bara njuter. Tänkte skriva lite inlägg om vad jag gjort med hästarna dom senaste dagarna. Skriver några i samma och ibland två-i-ett om ni förstår ;)
Vänta er lite inlägg nu!

Halojj

Snart påväg till stallet, idag blir det uteritt på Bamba och markarbete på
Jaffa! :) imorgon är det hoppträning med Bamba, ska bli kul!!


Jaffa bloggar!

Hej! Jag tänkte blogga åt Amanda lite eftersom hon inte hinner. Igår var vi ute i skogen, Amanda var sur på mig eftersom jag retade henne lite i stallet. Men vi red i kronoskogen och jag fick hoppa!! Men vi hoppade bara npgot språng och sen skulle hon tvunget rida markarbete. Det var jobbigt eftersom hon har börjat ställa lite högre krav på mig, urk.. Men det var bara jobba på , kommer inte undan. Fick sedan rejsa som belöning och sen skrittade vi hem. I stallet var hon lite gladare, jag fick godis som jag igentligen inte brukar få . Men sedan gick jag till hagen och åt lite gräs, mumma!
/ Jaffa


6'e september

Skolan var helt okej idag och efter det hämtade jag frida på moppen och vi åkte till stan och hade det kul! Köptr nytt mobilskal, lösnaglar, nagellack och lite godis ;) vi dampade lite och hade galet kul! <3


Godmorgon

Påväg till bussen, fortfarande cpont i nacken..
Dagens outfit är svart tröja, eöda midjebyxor, bruna converse och svart/ guld adiddas väska. Nersläppt hår idag böev det också ;)
Hörs senare!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3362255/images/2012/pic_504832deddf2b30b4d00110e.jpg" class="image">


Godnatt på er!

Imorgon blir det skola, plugg och fota till körkortet ;) updaterar er mer imorgon!


Saknar!

Jag saknar att ha egen häst, känna det ansvaret. Dom första månaderna efter Gallant's bortgång så kändes det ändå som ett befriande men nu inser jag mer och mer hur jag saknar det. Känslan att veta att det är stallet varje dag, köpa mat, mocka, rida, checka och allt annat roligt. Ibland har man ju såklart sina dagar då man verkligen inte vill till stallet och bara känner för att sluta med hästar och ibland har man dom helt underbara dagarna när man är i stallet flera timmar och har kul med sin häst och dom andra i stallet! 
Just nu vill jag verkligen ha foderhäst/ egen häst men det går tyvärr inte. Önskar hela tiden att jag kunde få ha det igen. Känna det ansvaret att nu behövs det köpas mat, när ska hovslagaren komma, hur mycket ska den ridas och tävlas. Vill ha en häst jag kan utvecklas på och ha kul med. Jag känner mig ganska klar på ponnysidan på något vis och storhäst är något jag verkligen har ställt in mig på. Jag är 15 år, tre år kvar på ponnysidan. Känns inte lönt att ha egen ponny lixom. 
Inte nu för att jag får häst, men ni förstår vad jag menar?

Men nu är jag på tre helt perfekta ställen. Kan verkligen inte klaga. Jag har tillgång till Bamba vilka dagar jag vill nästan. Det är så skönt, dom accepterar om jag inte kan osv. Det är verkligen en lättnad då vissa blir sura om man inte kan. Även hos Jaffa är det bara fråga när som typ vilket också är riktigt skönt. Sedan det tredje stallet har jag varit i två gånger och jag trivs verkligen!
 
Men nu är det ju det, ska jag börja på ridskola igen eller inte? Jag behöver det verkligen då jag inte tränat på flera veckor. Jag ligger på samma nivå hela tiden. Jag har ju såklart vissa som tjatar på mig, som är väldigt skönt. Det blir att man lägger på sin latsida på ibland och då lägger man på sig ovanor som tar evigheter att få bort. Så det är lixom antingen eller.. 


Hej!

Gick hem från skolan idag med världsont i nacken och huvudvärk. Huvudvärken har släppt men nacken mår inte speciellt bra så,.. Hoppas inte det blir värre nu bara, sedan jag flög av sommaren förra året har ryggen krabbat hur mycket som helst. Nu är det mest nacken, hoppas inte det är något :(


4'e september

Skolan först, en helt okej dag faktiskt! Vi hade 5 lektioner idag, vilket kan vara ganska segt. Sedan drog jag direkt iväg till Bamba och red ut henne. Skuttade över stockar och rishögar vilket var superkul! Någon som hade dragit fram mer gamla granar som var ganska kul! Pigg och hade bjudning som bara den, som är superkul!
Åkte sedan till stall två, mockade tre boxar, tog in hästarna och fixade lite. Red sedan en häst som heter Hera. Vi red ut i skogen och det var första gången jag red henne. Verkligen en häst i min typ!  Gillade henne till 100!

Sedan pluggade jag i drygt 30 min och nu sitter jag här och har lite tråkigt. 
/Amanda

Godnatt!

Imorgon blir det två stall, rida minst en häst och sedan pluggaaa! Ska försöka updatera så gott jag kan imorgon, kommer bli fullt imorgon. Men vad gör man inte för hästarna, ALLT! <3


Bamba 3'e september

Tog faktiskt på mig sporrar idag, sa till mig själv att jag tar av dom om det känns fel. Men så fel jag hade!  Jag nådde runt henne hela tiden och det var inte alls mycket tjafs utan jag kunde rida mjukt, snällt och med mycket mindre hjälper än förra gången. I skritten gjorde jag mycket volter och flyttningar. Härlig känsla med positiv ponny. Traven var hon ganska loj i början och men sedan tog hon för sig bättre och det blev lite mer power i henne! 
Galopperade sedan henne framåt ganska rejält och drog på några långsidor så det inte bara ''bromsen'' är på hela tiden. Sedan gjorde jag lite byten, volter och övergångar. Superfin var hon och jag var riktigt nöjd! 

Bamba igår

Red markarbete på volten och jag var endast på översta volten då det blev så. Låång framskrittning och la ribban lite högre än valnigt då jag lagt latsidan till på markarbetet nu ett tag. Gjorde fram och bakdelsvändningar och mycket volter i volten. Ibland tog hon inte ytterskänklen så det var lite tjafs där! I traven var det mest jogg och joggade henne länge. Satt ner mesta delen. Hon gick emot innerhanden mycket så då var det mycket volter och jobb att få loss henne där. Galopperade henne sedan i mellangalopp den mesta delen, samma här som i traven att hon gick emot innerhanden men i slutet var hon så gaaalet fin i galoppen så jag gav mig där. NÖJD TJEJ!


Halååj!

Påväg hem från skolan och ska med mamma till tandläkaren eftersom hon tvingade med mig! Sedan blir det till Bamba och rida markarbete med henne idag igen. Kommer snart med inlägg från gårdagens ridpass ;)


Cp app

Inte en enda bild går att lägga upp, jG vill inte skirva massa inlägg utan bilder så det var därför jag inte updaterade!


Godmorgon!

Hej alla! Idag blir det normal updatering. Igår red jag ut Bamba och hoppade Jaffa. Gick bra med båda. Idag ska i alla fall bamba hoppas och jaffa vet jag inte om jag ska rida. Ska fråga det nu ;)
Annars är jag helt död nu och ska försöka hoppa ur säng efter att ha spelat dragonvale i över en timme, wooops..


RSS 2.0